31. března 2015 • 04:40

Kometě požehnání nepomohlo. Chystá spolupráci s kostelem

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před pondělním semifinále zažili brněnští hokejisté neobvyklé rozbruslení. Navštívil ho římskokatolický kněz Mons. ThLic. Václav Slouk, brněnský děkan a farář ve farnosti u kostela sv. Jakuba, který požehnal tamní aréně. Ani to však Kometě nepomohlo, Litvínov zvítězil 3:0 a stejným poměrem vede v celé sérii.



„Byl jsem požádán, abych požehnal zdejší DRFG Areně. Platí to i pro lidi, kteří tady pracují. Tedy hlavně pro hokejisty, aby se jim dařilo a také všem ostatním zaměstnancům klubu, které tady vykonávají své poslání. Prostě, aby snažení lidí bylo v tomto oboru dobré a čestné,“ řekl kněz pro klubový web.

Václav Slouk má sport ve velké oblibě a Kometa je jeho oblíbeným týmem. Váží si toho, že má obrovskou podporu fanoušků. „Mám k tomu jen slova obdivu. Co Kometa působí v Brně, je to úžasné. I ven jezdí mnoho diváků, dá se tak říct, že výborné výsledky jsou i dílem fandů, kteří projevují svému týmu podporu. Je to zkrátka úžasné,“ přiznal kněz.

SESTŘIH: 3. semifinále play off, Kometa Brno - Litvínov 0:3
Video se připravuje ...

Zároveň brněnského děkana těší, že se brněnský extraligový klub zapojuje i do charitativních projektů. „Byl jsem velmi překvapen, jaký má Kometa široký záběr. Její aktivita je velmi dobrá, ať už pomáhá dětem vzdělávat se nebo se zaměřuje na postižené spoluobčany, z toho mám velkou radost.“

Václav Slouk také přiznal, že se mezi klubem a kostelem Sv. Jakuba připravuje vzájemná spolupráce. „Zatím je náš kostel mimo provoz, ale poté budeme rozvíjet určitou formu spolupráce, o které se jistě dozvíte,“ řekl bez bližších detailů.

Litvínov je krůček od postupu do finále extraligy
Litvínov je krůček od postupu do finále extraligy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud