8. června 2015 • 10:48

Šampioni v bublině i v nebi. Litvínov slavil fotbalem a s balonem

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejoví mistři poprvé poraženi! Ale tahle porážka nebolí. Vždyť po ní nezůstaly ani modřiny. Páteční souboj litvínovských hokejistů s teplickými kolegy od fotbalu totiž byl tak trochu jiným zápasem. Odehrával se v bublině. Vlastně v bublinách…



Asi jako když si chtějí zakopat autíčka z autodromu. Tak nějak to vypadá, když na sebe někdo oblékne nafukovací koule a honí se za merunou, aby ji dostal do branky. První Bubble Classico si přesně takhle v pátek střihli šampioni extraligy z Litvínova proti teplickým fotbalistům, s nimiž v rámci regionu drží basu.

Přišli i lidi a bavili se. A bylo jich hodně, několik stovek…

„Pro diváky to asi bylo docela záživný,“ usmíval se Jakub Petružálek, odcházející hvězda Vervy, která v hokejové sestavě doprovodila třeba kapitána Michala Trávníčka nebo střelce Petera Jánského. Stejně nebyli přes bubliny poznat.

VIDEO: Bitva proti fotbalistům Teplic

I přesto, že po nárazech často legračně létali vzduchem, fotbalisté nakonec potvrdili, že si s míčem rozumějí přece jen víc, vyhráli 6:3. „Jo, jsou na tom trošku líp fotbalově,“ usmál se Petružálek, kterého ale netradiční zkušenost nadchla. „Bylo to strašně náročný, vynikající na fyzičku,“ pochvaloval si. A zadýchaný nebyl jen proto, že se právě vrátil z dovolené. V pořádném vedru, které vítalo víkend, to v nafukovacích koulích byla fuška pro všechny.

Potlesk z tribun, na zdejším zimáku tak dobře známý z uplynulé sezony, a parádní zážitek, ovšem posloužily jako solidní náplast za těch pár litrů potu. „Bylo to vynikající, měli bychom takovéhle věci dělat víc po vzoru Ameriky a Kanady. I samotní kluci hokejisti tomu musí být otevření, lidi aspoň poznají hráče i mimo výstroj, což je důležité,“ zmínil Petružálek.

Ten si v neděli se spoluhráči ještě jednou připomněl nedávné zlaté opojení. S Francouzem, Hanzlem a Soukupem vzali Masarykův pohár na výlet balonem. Někteří fanoušci to komentovali tak, že hráči jen vyrazili za nimi. Oni jsou totiž stále v sedmém nebi.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud