16. prosince 2015 • 11:37

Dopita už nevlastní Olomouc, svůj podíl prodal Tomajkovi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosavadní majitel HC Olomouc Jiří Dopita převedl celý svůj podíl v klubu na společnost OL-Hockey group, jejímž většinovým vlastníkem je další bývalý hokejista Jan Tomajko. Ten je v aktuálně čtvrtém celku extraligové tabulky asistentem trenéra. Dopitu k tomuto kroku vedly nejen změna vlastních profesních plánů, ale i dlouholeté spory s občanským sdružením Hockey Club Olomouc. Informaci poskytly webové stránky hanáckého klubu.



Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa Dopita, jenž se v roce 1994 jako hráč podílel na dosud jediném olomouckém titulu, byl vlastníkem klubu od května 2006. Tehdy koupil 91 procent akcií v té době prvoligového týmu. Minulý měsíc ho policie obvinila z přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, státní zástupce ale následně toto obvinění zrušil.

Dvojnásobný mistr světa Tomajko je olomouckým odchovancem, později se Spartou a Vsetínem vybojoval čtyři mistrovské tituly. U olomouckého áčka spolupracoval jako asistent už v letech 2010 až 2012, poté vedl starší dorostence. Na lavičku extraligového týmu usedl letos v únoru.

První český samostatný mistr Olomouc se loni po 17 letech vrátila mezi elitu. V předchozí sezoně skončili "Kohouti" po povedeném začátku předposlední, účast v tomto ročníku si zajistili až v baráži.

SESTŘIH: 28. kolo extraligy, HC Olomouc - HC Mounfield HK 1:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud