Květoslav Šimek
25. dubna 2016 • 11:51

Oceláři se loučí se sedmičkou hráčů, končí i kapitán Klesla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Udělali průvan v sestavě. Třinečtí Oceláři, kteří se v letošním ročníku nedostali mezi osm nejlepších do play off, se loučí se sedmičkou hráčů. Smlouvy skončily a v klubu dál pokračovat nebudou obránci Tomáš Slovák, Richard Stehlík a útočníci Kamil Kreps, Tomáš Plíhal, Jakub Orsava a Rastislav Tybor. „A jedná se o ukončení smlovy s Rosťou Kleslou,“ řekl generální manažer Pavel Marek.



Rozlučka s Kleslou překvapila. Zkušený obránce byl kapitánem týmu. Pravdou je, že v sezoně bojoval s nepříjemnými zraněními.  „S trenéry jsme se sešli a mluvili o tom, jak by měl vypadat kádr,“ popisoval Marek. „Trenéři si mohli vybrat - s kým ano, s kým ne. Dohodli jsme se, že s Rastym se dál nepočítá. A ukončila se spolupráce.“

Tým přebírá Vladimír Kýhos, jeho asistentem bude René Mucha. Jiří Dopita , který vedl Třinec v závěru sezony, skončil. „Kádr byl tady čtyři, pět let pohromadě, Oceláři mají dobrou mládež, což dokazuje juniorský titul, je potřeba tým okysličit,“ vysvětloval Kýhos. „Tím pádem musí někteří hráči odejít a je třeba přivést nové. Rozebrali jsme výkony hráčů, každý si k tomu řekl svoje, nemohl jsem to vyřešit jen já sám. A došli jsme k tomuto závěru.“

Do Třince se vrací Erik Hrňa z Plzně a Třinec chce udržet i Jána Sýkoru. „Souvisí to i s celkovou změnou strategie, mládež je na vzestupu, je tady řada talentovaných hráčů. Chceme se orientovat na své odchovance a co nejvíc je zařazovat do A-týmu,“ dodal Marek.

Pomoct by tomu měl i postup farmářského týmu Frýdku-Místku do první ligy. „To je plus, protože někteří mladí potřebují rozehrát a zvyknout si na mužskou soutěž,“ kvitoval Kýhos.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud