29. dubna 2016 • 08:10

Zlín má SUPER posilu. Do extraligy se po 10 letech vrací Blaťák

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace deníku Sport už jsou stvrzeny dokumenty. Zlín si na dva roky uvázal obránce Miroslava Blaťáka (33), mistra světa z roku 2010. Do české extraligy se vrací po deseti letech, které strávil převážně v KHL. Naposledy působil v Čerepovci.



Po vážném zranění zad, kvůli němuž ukončil poslední angažmá, už je Blaťák fit a v pondělí naskočí do letní přípravy. V posledních dnech se dolaďovaly podmínky jeho pojistky.

„Na smlouvě jsme se dohodli poměrně rychle už v průběhu uplynulé sezony a čekali jsme pouze na formální potvrzení,“ shrnul jednatel PSG Patrik Kamas. „Mirek se stává jedním z nejdůležitějších článků týmu. Je velkou posilou do obrany a předpokládáme, že bude lídrem nejen na ledě, ale i v kabině,“ doufal.

Po návratu z KHL pro Blaťáka, jenž má z MS kompletní sbírku medailí a startoval i na olympiádě, neexistovala jiná alternativa než mateřský klub. Ve městě dostavěl dům a kvůli rodině se chtěl usadit. „Mám skvělé pocity,“ svěřil se. „Se Zlínem jsme si vyšli při jednáních maximálně vstříc. Zdravotně jsem v pořádku a mám do hokeje opět velkou chuť,“ ujistil vítěz KHL v dresu Ufy.

Za českou reprezentaci si Blaťák zahrál na čtyřech mistrovstvích světa a získal tři medaile. Kromě zlata z Německa má ve sbírce stříbro z Rigy 2006 a bronz ze Švédska a Finska 2012. Startoval také na olympijských hrách ve Vancouveru 2010.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud