6. května 2017 • 16:34

Pardubice vítají posilu od mistra, přichází útočník Vondráček

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Tomáš Vondráček z mistrovské Komety Brno se stal posilou hokejistů Pardubic, kteří se zachránili v nejvyšší soutěži až v baráži. Šestadvacetiletý odchovanec Třebíče s Dynamem uzavřel víceletý kontrakt. Ve východočeském klubu Vondráček už krátce působil v sezoně 2010/11 v juniorském týmu.



Vondráček v uplynulé sezoně hostoval od října do ledna v Plzni, za celý ročník si v 63 duelech včetně play off připsal 16 bodů za 10 branek a šest asistencí. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě 211 utkání a 76 bodů (46+30).

"Vnímáme jej jako posilu do útoku, Tomáš je hráčem střední generace, výborně bruslí, je silný v osobních soubojích a v zakončení. Dostane u nás větší prostor, aby mohl prokázat své kvality," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Pardubic Pavel Marek.

Kometa Brno - Pardubice: Vondráček překonal Hübla a otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Vondráček si po Kometě a Plzni vyzkouší třetí klub v extralize. "Jsem moc rád, že přicházím do Pardubic. Dynamo jsem sledoval odmala, shodou okolností jsem zde i pár zápasů hrál v juniorech. Z Brna jsem zvyklý hrát před plným hledištěm, zde chodí ještě více fanoušků. Chci Pardubicím pomoci vrátit se do klidných vod tabulky a být platným hráčem Dynama," přál si Vondráček.

Po brankáři Ondřeji Kacetlovi z Hradce Králové je druhou novou tváří v Dynamu, které chce posílit kádr. "Chceme si letos pomoci také zahraničními hráči, jednáme i v noci. Nespíme, jsme v kontaktu se spoustou kandidátů, získáváme o nich informace. Věříme, že kádr doplníme tak, aby naši fanoušci byli spokojeni. Nechceme udělat chybu, proto nespěcháme. Hráči se dají sehnat během mistrovství světa i po jeho skončení," podotkl generální manažer Dušan Salfický.

Extraligové přestupy sledujte ONLINE zde »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud