24. července 2013 • 16:25

Rada pronajme stadion v Budějovicích subjektu kolem Bělohlava

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní stadion v Českých Budějovicích bude v následující sezoně využívat subjekt bývalých slavných místních hokejistů kolem Radka Bělohlava. Halu mu pronajme město, jehož rada o tom na svém dnešním zasedání rozhodla. ČTK o tom informovala mluvčí českobudějovické radnice Jitka Welzlová.



Zimní stadion chtěl rovněž využívat subjekt Motor České Budějovice, který založil podnikatel Zdeněk Caska ve spolupráci s bývalým českobudějovickým útočníkem Jaroslavem Brabcem. Rada města však upřednostnila konkurenční projekt. ČTK vyjádření Radka Bělohlava shání.

Oba subjekty usilují o navázání na tradici hokeje v Českých Budějovicích. Akciová společnost se slavným názvem Motor, pod nímž fungoval jihočeský klub v šedesátých až devadesátých letech minulého století, získala z Hradce Králové licenci na první ligu.

Druhý subjekt se jmenuje CB Hokej 2013 a stojí za ním bývalí slavní hráči Českých Budějovic jako Radek Bělohlav, Roman Turek, Václav Prospal, Stanislav Neckář nebo Aleš Kotalík. Posledně jmenovaný by měl za nový klub i nastupovat.

Subjekt CB Hokej 2013 získal prvoligovou licenci od Mostu. Za touto skupinou stojí z drtivé části i českobudějovičtí fanoušci. V Českých Budějovicích se do konce minulé sezony hrála extraliga. Potom se ale majitel klubu HC Mountfield kvůli sporům kolem kontraktu s Budvarem rozhodl přestěhovat do Hradce Králové.

Na východ Čech tak zamířil i prakticky celý hráčský kádr s výjimkou Kotalíka, jemuž končil v Mountfieldu kontrakt.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud