19. července 2013 • 19:00

Hradec Králové prodal licenci na první ligu do Českých Budějovic

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Českých Budějovic budou hrát v první lize. Jihočeši získali licenci z Hradce Králové, kam od nich HC Mountfield přesunul extraligu. Vedení Královských lvů, kteří v druhé nejvyšší soutěži doposud působili, se dnes dohodli na převodu práv s nově založeným subjektem Motor České Budějovice.



Zástupci Hradce Králové jednali o prodeji licence na první ligu i s Kolínem, nakonec se ale dohodli s Českými Budějovicemi. Původně byla mezi uchazeči také Poruba, která však po oznámení podmínek svou aktivitu ukončila.

"Pečlivě jsme zvažovali výhody i nevýhody obou variant. Pro Kolín zcela jednoznačně hrála dojezdová vzdálenost, pro České Budějovice zase možnost zapojení většího počtu našich hráčů včetně hráčů z již nového extraligového týmu," uvedl královehradecký generální manažer Aleš Kmoníček v oficiálním prohlášení.

Jihočeši již zaplatili i část ceny za převod licence. V Českých Budějovicích by tak měli působit hokejisté z prvoligového kádru Hradce Králové, kteří se neprosadili do nově složeného extraligového týmu.

Na úterní tiskové konferenci v Praze Kmoníček uvedl, že z původního hradeckého kádru bude o extraligu bojovat šest hráčů. Dohodu ještě musí potvrdit Český svaz ledního hokeje.

Společnost Motor České Budějovice momentálně oficiálně zastupuje bývalý českobudějovický útočník Jaroslav Brabec, kterého oslovil podnikatel Zdeněk Caska, jenž je předsedou představenstva akciové společnosti.

"Je to stejně jako já rodilý Českobudějovičák a oslovil mě, jestli bychom do toho nešli a nepomohli tamnímu hokeji. Zkusili jsme to, oslovili jsme, co jsme mohli, a našli jsme společnou řeč s občanským sdružením, se kterým máme uzavřenou smlouvu o spolupráci. Teď se musíme ještě dohodnout s městem, což věřím, že se nám podaří a najdeme společnou řeč. A 29. jdeme na led," řekl Brabec ČTK.

Motor bude seniorskou návazností na juniorský hokej v Českých Budějovicích, který řídí občanské sdružení. Momentálně je již jisté, že trenérem týmu bude Josef Řeháček, který naposledy působil v prvoligovém Písku.

 

Vstoupit do diskuse
0