3. června 2015 • 17:26

Z naganských šampionů hraje jen Jágr, Ručinský stále váhá

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijské vítězství z Nagana je největším úspěchem českého hokeje. Jediným pamětníkem, který má smlouvu ještě na další sezonu, je ale už jen Jaromír Jágr. Pavel Patera, který naposledy působil v Olomouci, ukončil ve středu kariéru. Extraligový šampion s Litvínovem Martin Ručinský se ještě nerozhodl, zda bude pokračovat. Ostatní s hokejem skončili už dřív.



Patera po minulé sezoně skončil v extraligové Olomouci, nabídku prvoligového Ústí nad Labem ale odmítl. To naopak 43letý Jaromír Jágr už v polovině dubna prodloužil v NHL smlouvu s Floridou, kde bude ještě minimálně rok hrát, možná i déle.

„Na příští rok mám smlouvu, a pokud to bude možné, tak bych chtěl hrát ještě další rok na Floridě, pokud budu mít výkonnost,“ přiznal Jágr po mistrovství světa v Česku.

S hokejem ale jen tak končit nehodlá, chce ještě hrát minimálně sezonu za Kladno. A pokud by stále hrálo jen první ligu, uvažoval by o střídavém startu v jednom z extraligových celků.

Ručinský ale ještě neřekl poslední slovo. Kvůli zdravotním problémům přišel o domácí šampionát, k dalšímu vývoji kariéry se ale nevyjádřil. V Litvínově však doufají, že bude pokračovat. Přeje si to i generální manažer Robert Kysela, který by 44letému veteránovi mohl zavést i volnější režim, než by měli ostatní litvínovští hráči.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud