Pavel Ryšavý
18. července 2017 • 04:45

TOP české brankářské naděje pod 20 let. Škarek, kluci z ligy i zámoří

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo jsou největší české brankářské naděje pod 20 let?Kdo jsou největší české brankářské naděje pod 20 let?FOTO: Koláž iSport.cz

    Česká brankářská škola získala v hokejovém světě věhlas. Světovému hokeji dala Dominika Haška, Tomáše Vokouna nebo Ondřeje Pavelce. Při pohledu na jejich mladé nástupce se jeví budoucnost českého brankoviště nadějně. Podívejte se na výběr nejtalentovanějších českých brankářů pod 20 let.

  • Daniel Vladař (19 let)

    Daniel Vladař na kempu Bostonu Bruins uspěl a chytá AHLFoto Profimedia.cz

    Klub 2016/2017: Providence (AHL). Úspěšnost zákroků: 92,1 %.

    Vysoký brankář z Prahy má už smlouvu s Bostonem. V minulé sezoně odchytal 8 zápasů na farmě v AHL a 18 v ECHL. Na cestě do NHL musí předskočit čtyřiadvacetiletého Zaneho McIntyra a protežovaného Malcolma Subbana. V příští sezoně by mohl už víc chytat na farmě.

  • Jakub Škarek (17 let)

    Pro 17letého brankáře Jakuba Škarka je NHL velkým snem, draft ho čeká příští rokFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Klub 2016/2017: Jihlava, Sparta. Úspěšnost zákroků: 92,5 %.

    Možná se pro něj stala úplně ta nejlepší věc. Dukla postoupila do extraligy, on nikam neodejde a bude dál chytat doma, v prostředí, které dokonale zná. V 17 letech může dostat klidně 40 zápasů v extralize, které by ho vystřelily zase o pár pater nahoru. Draft do NHL ho čeká příští léto.

    EXTRAliga: Štich o faulu na Kratěnu i úžasný debut mladíka ze Sparty
    Video se připravuje ...

  • Josef Kořenář (19 let)

    Josef Kořenář si v zámoří vybojoval smlouvu u Sharks a vrátil se do Čech, kde bude chytat za JihlavuFoto Profimedia.cz

    Klub 2016/2017: Lincoln Stars (USHL). Úspěšnost zákroků: 92,5 %.

    Jeho příběh šokoval. Rok chytal v USHL, na draftu si ho nikdo nevšiml, ale odjel na rozvojový kemp do San Jose, kde hned dostal smlouvu. Vypadá to, že ale příští sezonu odchytá doma. Jihlava se vrátila do extraligy, utvoří trio se Škarkem a Norem Voldenem. Amerika ho čeká asi až za rok.

  • Petr Kváča (19 let)

    Petr Kváča z Českých Budějovic zaujal zástupce ColoradaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Klub 2016/2017: Motor ČB. Úspěšnost zákroků: 94 %.

    Zářil v play off první ligy a hodně na sebe upozornil v baráži. Motor vypadal, že mu dochází šťáva, teenager ho ale pořád držel, chytal skvěle. Na draftu si ho také vybralo Colorado a má už za sebou development kemp. Skauti Avalanche prý pravidelně jezdili do Budějovic už na jeho zápasy v juniorce.

  • Tomáš Vomáčka (18 let)

    Tomáš Vomáčka je osmnáctiletý brankář a odchovanec Hradce Králové, chytající NAHL za Corpus Cristi v Texasu.Foto twitter.com

    Klub 2016/2017: Corpus Christi (NAHL). Úspěšnost zákroků: 92,3 %.

    Svým emočním stylem chytání bývá často srovnáván s Petrem Mrázkem. Vychytal dva dorostenecké tituly pro Hradec, před minulou sezonou odešel do Ameriky, aby se dostal na univerzitu. Tohle klaplo, navíc ho na posledním draftu vzal jako číslo 154 Nashville.

  • Adam Brízgala (19 let)

    Adam Brízgala (uprostřed) má za sebou sezonu v USHL, draftován letos nebylFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Klub 2016/2017: Muskegon Lumberjacks (USHL). Úspěšnost zákroků: 91,4 %.

    Měl vážné problémy s kolenem, ale dostal se z toho a má za sebou první sezonu v zámoří. Patří k největším talentům, jaké vychovala Sparta za poslední roky, koleno ho na chvíli přibrzdilo, ale jestli se mu už problémy nevrátí, má potenciál jít daleko. Na draftu si ho nikdo nevybral.

  • Jiří Patera (18 let)

    Mezi devítkou draftovaných Čechů v roce 2017 nechybí ani brankář Motoru Jiří PateraFoto Profimedia.cz

    Klub 2016/2017: juniorka Motoru ČB. Úspěšnost zákroků: 93,3 %.

    Docela mu vyšlo mistrovství světa do 18 let na Slovensku a na posledním draftu si ho ze 161. pozice vybralo Las Vegas. Cesta do NHL? Zatím dlouhá štreka. V příští sezoně vytvoří ale hodně zajímavý brankářský tandem v Českých Budějovicích s Petrem Kváčou. Mladí a sakra dobří!

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud