3. března 2014 • 12:40

Jachtařka Kozelská-Fenclová skončila při návratu třetí v Cádizu

Autor: ČTK
Jachtařka Veronika Kozelská-Fenclová skončila při svém návratu po mateřské dovolené třetí v třídě Laser Radial v rámci regaty Andalusian Olympic Week v Cádizu. Tomáš Vika byl v třídě Finn šestý.


V Cádizu prohrála Kozelská-Fenclová v konkurenci 40 lodí s vítěznou bronzovou olympijskou medailistkou z Londýna Evi Van Ackerovou z Belgie a s Irkou Analise Murphyovou. "Výsledek je to velmi povzbudivý, ale je jasné, že je před námi hodně práce," napsal ČTK Jakub Kozelský, trenér a manžel české jachtařky.

Čtvrtá žena z mistrovství světa v Perthu 2011 Kozelská-Fenclová porodila loni v červnu syna Matyáše a plánovala brzký návrat. V polovině srpna začala s lehkou fyzickou přípravou a v září se poprvé na Lipně posadila do lodi na několik tréninků.

Koncem října se přesunula do Cádizu, kde s jednou přestávkou strávila celou zimu. "Veronika tak mohla v téměř ideálních podmínkách odtrénovat přibližně 60 dnů na moři. Ve zdejší lokalitě také trénovaly další výborné jachtařky, včetně dvou medailistek z posledních olympiád, a tak měla i dobré sparingpartnerky," uvedl Kozelský.

Přípravu směřuje devátá žena z olympiády v Londýně k zářijovému mistrovství světa v Santanderu, což bude první kvalifikace na hry do Ria de Janeiro 2016. "Věřím, že na kvalifikační závod na olympiádu budeme připraveni," řekl Kozelský.

Kozelská-Fenclová se nyní přesune na Mallorku, kde absolvuje začátkem dubna Světový pohár a další pojede od 20. dubna ve francouzském Hyeres. Před MS v Santanderu ještě plánuje například červnové mistrovství Evropy ve Splitu.

Články odjinud


Články odjinud