24. května 2014 • 15:29

Kuželkářka Vaverková získala na mistrovství světa bronz

Autor: ČTK
Lucie Vaverková získala na mistrovství světa v kuželkách v Brně bronzovou medaili v soutěži jednotlivkyň. V semifinále podlehla pozdější šampionce Němce Sine Beisserové rozdílem pouhých osmi kuželek. Osmadvacetiletá Vaverková už ve čtvrtek vybojovala titul ve sprintu a je jedinou českou reprezentantkou, která dosáhla na dvě medaile.


"Myslím si, že rozhodla třetí dráha, kde jsem měla slabou dorážku, byly tam těžké figury. Tam měla soupeřka pár lepších hodů a dostala se do vedení," komentovala svou semifinálovou prohru a neskrývala zklamání. Na domácí MS ale bude vzpomínat v dobrém. "Získat dvě medaile v jednotlivcích, to se nestává často," uvedla.

V soutěži mužů zvítězil v maďarském finále Levente Kakuk nad Tamasem Kissem. Nejúspěšnějším českým kuželkářem byl Jan Kotyza, který v semifinále podlehl Kissovi.

Na šampionátu padly i dva světové rekordy. Kiss zaznamenal celkově 955 bodů a mezi ženami Slovinka Barbara Fidelová měla 868 bodů.

V hodnocení národů skončili čeští kuželkáři z 20 zemí čtvrtí s jednou zlatou a jednou bronzovou medailí. Zvítězilo Maďarsko se třemi zlatými a třemi bronzovými medailemi.

Články odjinud


Články odjinud