19. listopadu 2014 • 15:41

Plíhal má problém s klíční kostí, Třinci bude chybět asi měsíc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinecký útočník Tomáš Plíhal si znovu musí dát od hokeje pauzu. Jednatřicetiletý hráč si minulý týden pochroumal klíční kost a lékaři mu nařídili tří až čtyřtýdenní klid.


Plíhala bolavá klíční kost vyřadila už z posledních dvou zápasů v Mladé Boleslavi a Karlových Varech a nakonec bude jeho absence v sestavě vedoucího týmu extraligy dlouhodobější. "Vyšetření ukázalo, že to není zlomené, ale bolí ho to a bude to chtít několik týdnů klidu," řekl ČTK mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Liberecký odchovanec, který do Třince přišel před sezonou z finské Tappary Tampere, extraligu rozjel náramně a už ve druhém kole si proti Olomouci připsal hattrick. Pak ho ale začaly pronásledovat zdravotní problémy. Nejprve musel vynechat několik zápasů kvůli potížím s kolenem, teď ho poslala na marodku klíční kost. Plíhal za jedenáct odehraných zápasů stihl dát osm branek a i přes nejmenší počet startů se v týmové tabulce střelců drží na pátém místě.

Kouč Jiří Kalous neřeší zdravotní potíže pouze u Plíhala. Ve stavu zraněných jsou další zkušení hráči a opory Zbyněk Irgl, Rostislav Klesla a Lukáš Galvas. "V těchto případech se ale nejedná o nic vážného. Začali trénovat a maximálně v řádu dní by se měli vrátit do zápasů. Někdo z nich možná stihne už čtvrteční zápas s Hradcem," řekl Želazko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud