29. srpna 2016 • 14:36

Southampton zbrojí i na Spartu. Pořídil si posilu za půl miliardy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

První soupeř Sparty v Evropské lize FC Southampton získal marockého ofenzivního záložníka Sofianea Boufala z Lille. Zaplatí za něj klubový rekord 16 milionů liber, tedy víc než půl miliardy korun. Trenér Claude Puel by do středeční uzávěrky přestupů rád získal ještě další posilu. Reaguje tak na nevydařený vstup do sezony a také chce co nejsilnější kádr pro Evropskou ligu, ve které se ve skupině utká s pražskou Spartou, Interem Milán a Hapoelem Beer Ševa.



"Los je pro nás vzrušují. Bereme tuto soutěž velmi vážně a chceme uspět a postoupit. Ale důležitá je i Premier League, proto potřebujeme mít široký kádr. Potřebovali bychom ještě jednoho, či dva hráče," řekl Puel pro klubový web.

Vstup do sezony Southamptonu nevyšel, když ze tří zápasů dvakrát remizoval s Watfordem a Sunderlandem a prohrál s Manchesterem United. "Minulou sezonu jsme měli skvělou a musíme se snažit úroveň udržet. Musíme se rychle chytnout. Zatím to není dobré. Při vší úctě nemůžeme být spokojeni s remízou se Sunderlandem," řekl obránce Virgil van Dijk.

Boufala se stal nejdražší posilou v historii klubu.  Za rok a půl v Lille odehrál marocký reprezentant 43 zápasů a dal 14 branek. Naopak by ale kouč Puel mohl přijít o portugalského stopera Josého Fonteho. O mistra Evropy stojí údajně Manchester United.

SESTŘIH Premier League: Southampton – Sunderland 1:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester Utd. - Southampton 2:0. Hrál Pogba, Zlatan dával góly
Video se připravuje ...

2709216:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud