6. prosince 2016 • 19:38

Cepka potěšilo, že se florbalisté dokázali proti Švédům zvednout

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Chyby a rozdíl v produktivitě připravily podle trenéra Radima Cepka české florbalisty o lepší výsledek proti favorizovanému Švédsku. Pro úřadujícím mistrům světa se snažili za stavu 2:7 utkání ještě zdramatizovat, ale nakonec podlehli 4:8. Cepka potěšil aspoň zlepšený výkon v průběhu utkání.


"Průběh utkání byl nepříznivý, ale já měl radost, že jsme se po těch úvodních deseti minutách zvedli herně a předváděli velice zodpovědnou obranu ve hře pět na pět. Nedělali jsme chyby a Švédové to měli těžké přes nás projít," hodnotil utkání Cepek.

Náskok 4:1 získali Švédové v první třetině především po brejcích. Třikrát šli sami na brankáře Tomáše Kafku. "Neřekl bych, že by to bylo respektem nebo nervozitou. Byly to technické chyby, to se stane, někdy člověku ujede balonek a ztratí ho v souboji," řekl Cepek.

"Na to samozřejmě musíme být lépe připraveni, protože každá ztráta u tohoto soupeře znamená gól. Potom se nám dařilo toho vyvarovat, hráli jsme sebevědoměji a jistěji na balonku, prakticky jsme s tím neměli problém. Bohužel góly padly po velkých individuálních chybách a do dalších zápasů je musíme odstranit," uvedl kouč.

O lepší výsledek podle něj český tým připravil rozdíl v produktivitě. "Měli jsme také nějaké šance, které brankář chytil. Možná tam byl velký rozdíl v zakončení, protože Švédové prakticky z každé vyložené šance dávali góly. My jsme měli také loženky, které musíme dávat a to se nám nedařilo," litoval.

Do sestavy zařadil od začátku v obraně Petra Kološe a v útoku Marka Matejčíka a Marka Beneše, na střídačce zůstali útočníci Patrik Dóža a Tomáš Sladký, zadák Lukáš Veltšmíd nebyl ani na ní. "Chtěli jsme dát prostor všem hráčům ze střídačky, protože jsme měli dvě náročná utkání o víkendu a chtěli jsme vidět také další hráče v akci. Ať už to bylo z důvodu zranění, nebo nemoci, tak i z toho, aby dostali šanci ostatní," prohlásil Cepek.

Věří, že virózu některých hráčů či zranění se podaří co nejrychleji doléčit. "Zítra máme den volna a uvidíme, jestli to bude většího rázu, nebo se to vrátí do normálu. Ale jsme připraveni, že budou ještě tři náročné zápasy a musíme mít osmnáct nebo dvacet hráčů plně připravených," prohlásil kouč.

Předpokládá, že z předkola vzejde jako čtvrteční čtvrtfinálový soupeř Estonsko, které hraje ve středu s Kanadou. "Budou tak mít ještě jeden zápas v nohách. Podle toho, co jsem od nich viděl proti silným soupeřům, tak budou betonovat od půlky a my budeme dobývat branku. Budou hrát na protiútoky, takže hra v útoku bude muset být velmi trpělivá. Musíme se soustředit na útočnou fázi, dobře zakončovat a nenechat jim žádné protiútoky," řekl Cepek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud