28. prosince 2016 • 23:09

Nahodilovi zahozené šance nevadily, těšily jej tři body pro tým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
I potřetí v extraligové sezoně dokázali hokejisté Pardubic vyhrát nad Chomutovem a útočník Lukáš Nahodil se na výsledku 3:1 podílel gólem a asistencí. Nejprve v 18. minutě přihrál na gól Klimentovi, který zvýšil na 2:0. V polovině utkání pak sám zařídil tříbrankový náskok. Nahodil si připsal celkem pět střel a jedno neúspěšné trestné střílení.


Nahodil trefil i tyč a při následném nařízeném trestném střílení nevyzrál na Tomáše Krále. "Já jsem měl dneska šancí tak na patnáct zápasů, ale důležitější jsou body pro tým než nějaké moje osobní statistiky," řekl osmadvacetiletý centr, jenž má na kontě v sezoně 11 gólů a osm asistencí. "Možná jsem se dobře vyspal v autobuse, bylo šero, takže se spalo dobře. Zalomil jsem to v uličce," usmíval se.

Pardubice se nacházejí na předposledním místě tabulky s náskokem pěti bodů na čtrnácté Karlovy Vary. Proti Pirátům se jim ale daří. V SD Aréně nejprve vyválčily vítězství v prodloužení 6:5, poté doma vyhrály jasně 4:1 a tentokrát si tři body také pohlídaly. "Nevím, čím to může být, myslím, že je to shoda okolností," reagoval Nahodil.

Dynamo třikrát dokázalo porazit pouze Chomutov, s ostatními celky takovou bilanci nemá. "Já bych chtěl, aby nám to šlo na všechny a porazili jsme je třikrát, ale takový hokej bohužel není," prohlásil Nahodil. "Jsou to skvělé tři body a je jedno, proti komu jsou. Hlavně že je máme, protože jich celkově nemáme moc."

Pardubice si v první třetině vypracovaly dvougólový náskok, který nakonec udržely až do konce. "My jsme do zápasu dobře nastoupili. Od konce druhé třetiny už bylo utkání rozkouskované oslabeními. Naštěstí jsme se nezalekli, když Chomutov začal hrát důrazněji. Odehráli jsme to dneska fakt dobře," dodal Nahodil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud