15. ledna 2017 • 19:21

Sparta díky trefě Hlinky v prodloužení ukončila sérii výher Plzně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty i potřetí v sezoně porazili Plzeň, když ve 39. kole zvítězili na jejím ledě 3:2 v prodloužení a dobře se naladili na úterní odvetu semifinále Ligy mistrů. O výhře pražského týmu rozhodl trefou tři sekundy před koncem prodloužení kapitán Jaroslav Hlinka. Sparta tak ukončila pětizápasovou vítěznou šňůru Západočechů.


Záhy po zahájení utkání zahrozil rychlou střelou po vyhraném vhazování Kumstát. Poté domácí nevyužili dvě přesilové hry a naopak v 7. minutě ujel ve vlastním oslabení Forman, jehož forhendový blafák Machovský svým pravým betonem zlikvidoval. Jeho protějšek Škarek, jenž opět po měsíci dostal šanci v sestavě Sparty, se za chvíli blýskl proti střele Vondráčka z bezprostřední blízkosti. Indiáni se před zaplněným hledištěm tlačili dopředu, ale táhlou střelou z levého kruhu se neprosadil ani Kracík.

Na konci úvodní třetiny mohl během početní výhody Sparty skórovat nekrytý Gernát, z mezikruží však nemířil přesně. Do prostřední části vstoupili lépe domácí, Škarek ale dokázal zlikvidovat bombu Lva i průnik Hrnky. Za chvíli při přečíslení v přesilovce Kratěnovu přihrávku nezužitkoval dobře postavený Vondráček.

Hostům následně pomohla do tempa přesilovka, přestože v ní Řepíkův volej minul odkrytou branku. Ve 33. minutě sice ztížil Pulpán faulem zakončení rozjetému Vránovi, jenž ovšem vzápětí z nařízeného trestného střílení dostal hosty do vedení. O čtyři minuty později při vyloučení Kracíka nejprve Machovský skvěle zastavil pokus Pecha, ale stejný hráč za chvíli po šikovném přistrčení od Hlinky zvýšil na 2:0. Krátce před druhou sirénou se ale od zadního mantinelu vytočil až před branku Vondráček a vrátil gólem domácí zpět do hry.

"V rohu jsme bojovali s Kubou (Koreisem). Mně se to tam na první tyči otevřelo a zkusil jsem vyjet před bránu. Gólman vystrčil hodně hokejku a povedlo se mi dát mu to mezi nohy," popsal svoji sedmou trefu v sezoně útočník Tomáš Vondráček. "Gól do šatny vždycky tým nakopne a to se potvrdilo ve třetí třetině. Zvedlo nás to a vybojovali jsme alespoň ten bod," dodal Vondráček.

Hosté se v závěrečné dvacetiminutovce zatáhli do defenzivy, přes níž se Indiáni těžko prosazovali. Ve 47. minutě přesto Kratěna po rychlé kombinaci pálil nad a chvíli na to Škarek stačil vyrazit teč Indráka. Oba týmy poté promarnily přesilovku. Až v 57. minutě se podařilo srovnat zblízka na 2:2 Kubalíkovi, který si tak připsal 23. trefu v sezoně.

"Před plzeňským vyrovnáním se stala chyba u nás v rohu. Prošla tam vysoká přihrávka do předbrankového prostoru, kterou dokázal Kubalík zpracovat a usměrnit do branky. Přesto jsme se ziskem dvou bodů po prodloužení spokojeni," řekl po utkání asistent trenéra Sparty Zdeněk Moták.

V nastavení neproměnil Pech samostatný únik a stejně neuspěl i na druhé straně Čerešňák. "Podle průběhu zápasu, kdy jsme prohrávali už 0:2, je pro nás bod dobrý. Měli jsme tam nějaké šance v prodloužení. Škoda, dopadlo to jak to dopadlo," řekl po utkání obránce Peter Čerešňák, jehož při nájezdu v prodloužení zezadu vyrušil při zakončení hákující Klimek. "Nevím, jestli to mohu říct. Mohl jsem to ale udělat jinak, být rychlejší a nestihl by mě bránit," opatrně dodal k zákroku Klimka slovenský bek.

Bonusový bod zajistil hostům trefou po závaru u branky tři sekundy před koncem nastavené pětiminutovky Hlinka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud