22. ledna 2017 • 18:25

Chomutov potvrdil formu a porazil Vítkovice 5:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova zdolali ve 41. kole extraligy Vítkovice 5:3 a připsali si šestou výhru z posledních sedmi zápasů. Piráti tak uspěli v utkání, které věnovali chomutovské nemocnici a nastoupili v něm ve speciálních dresech ve stylu doktorských plášťů. Ostravané potřetí za sebou venku nebodovali.


Utkání začalo ve vysokém tempu a první šance měli domácí. Nejprve Valachovu střelu vyrazil Dolejš, který si vzápětí připsal úspěšný zákrok i při Vondrkově úniku. Po úspěšně zvládnutém oslabení domácích tečoval střelu těsně mimo branku Poletín.

Ve 14. minutě Výtisk fauloval při úniku Růžičku, který nařízené trestní střílení proměnil zakončením mezi Dolejšovy betony. "Rozjel jsem se a čekal na pohyb. Trochu dopředu jsem si říkal, že bych mohl vystřelit mezi nohy, kam mi to se štěstím propadlo. Jezdím nájezdy pomaleji, protože si myslím, že gólman potom neví, jakou si má nabrat rychlost. Navíc mi na tréninku za do kluci nadávají, že tam zmrznou, tak to dělám i v zápase," smál se Vladimír Růžička mladší.

O chvíli později Huml našel Tomicu, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek. Před koncem úvodní třetiny nevyužili na druhé straně nadějné šance Stastny, Tomi, který měl před sebou úplně prázdnou bránu, a Vandas. "Nejdůležitější byla první třetiny, kdy se hrálo nahoru dolu, ale my jsme na rozdíl od soupeře nevyužili šance, které jsme měli. Sice jsme pak dali kontaktní gól, ale krátce poté opět inkasovali, takže to bylo zase těžší," řekl vítkovický brankář Daniel Dolejš.

V úvodu druhé části Huml s Vondrkou sice nezužitkovali únik dva na jednoho, ale Kudělkovu ránu od modré čáry tečoval za záda vlastního brankáře Baranka a Piráti vedli 3:0. Ve 25. minutě se radovali i hosté, když se Květoň prosadil z dorážky. Hned vzápětí Stastny nastřelil horní tyčku.

Laco si pak připsal dva výborné zákroky a vychytal Baranku i Vandase. Udeřili naopak domácí. V 37. minutě Poletín našel vyražený puk před brankou a upravil na 4:1. Poslední možnost druhého dějství měl Kämpf, který se prodral do zakončení, ale trefil Dolejšův beton.

"Od Nového roku nám nefunguje defenziva úplně ideálně, na čemž máme podíl i my gólmani, ale nerad bych se v tom rýpal. Máme na obraně postavenou celou hru, takže musíme hrát lépe dozadu. Měli jsme i hodně šancí, ale bohužel jsme je neproměnili," litoval Dolejš.

Chomutovští měli v úvodu poslední třetiny možnost přesilové hry, všechny rány ale létaly mimo branku hostů. Ve 48. minutě Valach našel před bránou volného Kämpfa, jenž ale Dolejše nepřekonal. O chvíli později se Olesz dostal před bránou k vyražené kotouči a trefil mezeru u levé tyčky chomutovské klece. Piráti však rychle odpověděli, Rutta si sjel do kruhu, odkud otřel kotouč o tyčku a přidal pátý gól domácích.

Po Tyborově šanci ale zdramatizoval závěr utkání Hrbas, jehož střelu tečoval za Lacova záda jeden z domácích obránců. Vítkovice to v závěru utkání ještě zkoušely bez brankáře, což jim ale k brance nepomohlo.

"Byl to hodně těžký zápas, Vítkovice hrály opravdu dobře. Jsme rádi, že jsme získali tři body. Dres byl super a hlavní je, že to je pro dobrou věc. Asi to i lidi pobavilo, protože na rozbruslení si nás všichni fotili. V šatně jsme byli ordinace a Michal (Vondrka) byl náš primář," dodal Růžička mladší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud