13. prosince 2017 • 21:07

Luzumová: Nemáme se za co stydět, odehrály jsme dobrý turnaj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Klíčovou hráčkou českých házenkářek na mistrovství světa v Německu byla kapitánka Iveta Luzumová. Po prohraném čtvrtfinálovém zápase s Nizozemskem byla stejně jako celý tým zklamaná, ale novinářům řekla, že se družstvo nemá za co stydět, protože odehrálo dobrý turnaj. Češky se na něm osmým místem postaraly o nejlepší výsledek v historii samostatné České republiky.


Češky sehrály s Nizozemskem vyrovnané a dramatické utkání, které ztratily až v závěru vinou několika vyloučení. "Bylo to hodně blízko. Soupeřky v útoku několikrát nevěděly, co mají hrát. Bohužel nám to dnes nevyšlo. Ale nemáme se za co stydět, odehrály jsme dobrý turnaj," uvedla Luzumová.

Podle ní v závěru chyběly hráčkám síly. "Asi ale chybí v této fázi všem. Ke konci nás zlomilo, že jsme hrály ve čtyřech, protože jsme dostaly dvakrát dvě minuty. Soupeřky nám pak daly lehké góly a odskočily nám," řekla kapitánka.

Podle ní je ale působení na turnaji a osmé místo úspěchem. "Co jsme dokázaly, to nám asi ještě úplně nedochází. Můžeme na sebe být pyšné. Doufám, že tento úspěch posune házenou výše, protože je v České republice opomíjená," zdůraznila hráčka německého Thüringeru.

Ze šampionátu si odnese emoce a zážitky. "Máme v týmu dobrou atmosféru. Je to opravdu něco neskutečného, že jsme to dotáhly až do čtvrtfinále. Bude těžké zopakovat takový úspěch. Myslím, že trenér to složil opravdu dobře. Jsme zkušené holky a potom mladé dravé holky. Mají před sebou velkou budoucnost," řekla Luzumová.

Házenkářky získaly v základní skupině dvě výhry nad Argentinou a Polskem, potom prohrály se Švédskem, Norskem a Maďarskem. V osmifinále ale překvapivě poslaly domů Rumunsko s nejlepší hráčkou světa Cristinou Neaguovou a postaraly se o překvapení. S Nizozemskem už ho ale zopakovat nedokázaly.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud