Pavel Ryšavý
23. října 2016 • 21:45

Hradec se proti Kometě vytáhl. Jeho hra už nepřipomíná vyjukaného králíka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo, aby Hradec naháněl špičku, pořád se spíš čekalo, kdy (jestli vůbec) v něm bouchnou saze. Přes léto se našlapal jmény, dorazili vysnění centři Džerinš a Potulny, rafan Jarůšek. V zákulisí se z Mountfieldu stává silnější a silnější hráč. Jenže na ledě sebevědomý dosud nebyl. Rozpačitý, tohle slovo jeho sezonu vystihuje nejvíc. 



Kapitán Bednář se nedávno právem čílil, že tým začal při náskoku 3:0 hrát zanďoura a tak tak domlátil výhru nad Chomutovem. Kdo chce vítězit, nesmí být posera! Před zápasem s Kometou se tým nacházel v ultra těžké pozici, na marodce čtyři útočníci z TOP6, před barákem nejofenzivnější parta extraligy z Brna, za sebou porážky v Litvínově a Boleslavi a v kabině slušná střelecká impotence. Dát během 60 minut víc jak tři góly? To se naposledy povedlo 18. září.

Ve vzduchu visel průšvih. Sázkaři možná ve velkém ládovali dvojku: Kometa přidá ztrápenému souboru další facku! Jenže to dopadlo opačně.

Hradec hrál skvěle, každý chlap, co nosil bílý dres, měl chuť se obětovat pro ostatní, k tomu výborný pohyb a elán. Tyhle zbraně svěřenci Václava Sýkory vytáhli ve chvíli, kdy jim teklo docela slušně do bot.

Hradec Králové - Kometa Brno: Pláněk parádně prostřelil Čiliaka, 5:1
Video se připravuje ...

Před sezonou jsem Hradec pasoval za černého koně extraligy a myslím si to pořád. Vítězství nad Kometou navíc poslouží ještě v jednom směru, vyrobí uvnitř týmu tlak. Jestli si někdo myslel, že má flek jistý, tak teď by se měl o místo začít klepat. Odepisovaný Bulík, Veselý, nad kterým kdysi zlomily hůl Pardubice, mladý Pavlík, Dragoun, který přišel z prvoligové Slavie a původně třetí brankář Rybár všem ukázali, že oni své role v pohodě zastanou.

Sice s nimi ubude elegance, zato přijde větší zápal pro věc, který je kolikrát cennější.

Jestli v Hradci čekali na zápas, co ho vystřelí nahoru, tak tohle může být on, výhra nad Kometou 5:1. Tým sám sobě dokázal, že má sílu uvnitř. Možná našel cestu, přestal se klepat. Už nepřipomíná vyjukaného králíka, který dostane infarkt ještě dřív, než přiletí jedna za uši.

Bulík předvedl gesto fair play
Bulík předvedl gesto fair play

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud