11. července 2014 • 17:01

Sagan kousek od výhry na Tour! O triumf ho připravily centimetry

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmou etapu Tour de France s cílem v Nancy vyhrál Ital Matteo Trentin, který v závěrečném spurtu o centimetry porazil Slováka Petera Sagana. Tomu tak opět nevyšel útok na první letošní etapový triumf, na který pracoval celý jeho tým Cannondale. O jeho druhém místě musela rozhodnout až cílová fotografie. V čele průběžného pořadí uhájil žlutý dres lídra Ital Vincenzo Nibali.



Etapa se nesla v duchu úniku několika jezdců, s čímž se však nechtěla smířit Saganova stáj Cannondale, která táhla peloton a připravovala půdu pro svého lídra na etapový triumf. Sagan nastoupil 5,5 kilometru před cílem a neustále se držel v čele, sprinterský souboj ale zvládl lépe Trentin.

Pro čtyřiadvacetiletého Itala jde o druhý triumf v etapě Tour de France v kariéře, loni vyhrál 14. etapu. Tentokrát úspěšně zaútočil v cíli 234,5 kilometrů dlouhé etapy z Épernay, která je druhá nejdelší v letošním itineráři.

Během etapy znovu došlo k několika pádům, mimo jiné skončil Stef Clement ze stáje Belkin. V závěru se do kolize zapletl i český jezdec Leopold König, který se pokoušel zaútočit spolu se Saganem, nakonec ovšem dojel až na 73. místě. O osm příček za ním skončil Jan Bárta.

Cyklistický závod Tour de France - 7. etapa: Épernay - Nancy (234,5 km):

1. Trentin (It./Omega Pharma-Quick-Step) 5:18:39, 2.Sagan (SR/Cannondale), 3. Gallopin (Fr./Lotto), 4. Dumoulin (Niz./Giant), 5. Gerrans (Austr./Orica), 6. Oss (It./BMC), 7. Gautier (Fr./Eurocar), 8. Chavanel (Fr./Iam Cycling), 9. Vanmarcke (Belg./Belkin), 10. Van Avermaet (Belg./BMC) všichni stejný čas, ...73. König -2:15, 81. Bárta (oba ČR/Netapp-Endura) -2:42.

Průběžné pořadí:
1. Nibali (It./Astana) 29:57:04, 2. Fuglsang (Dán./Astana) -2, 3. Sagan -44, 4. Kwiatkowski (Pol./Omega Pharma-Quick-Step) -50, 5. Gallopin -1:45, 6. Porte (Austr./Sky) -1:54, 7. Talansky (USA/Garmin) -2:05, 8. Valverde (Šp./Movistar), 9. Bardet (Fr./La Mondiale), 10. Costa (Port./Lampre-Merida) všichni -2:11.

Thomas Voeckler podepisuje triko jednomu z fanoušků Tour de France
Thomas Voeckler podepisuje triko jednomu z fanoušků Tour de France

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud