1. června 2007 • 00:00

Pešek dojel v deštivé kvalifikaci třetí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklista Lukáš Pešek obsadil třetí místo v první kvalifikaci na Velkou cenu Itálie na okruhu v Mugellu, kde jezdcům dnes komplikoval život silný déšť.



Český motocyklista Lukáš Pešek obsadil třetí místo v první kvalifikaci na Velkou cenu Itálie na okruhu v Mugellu, kde jezdcům dnes komplikoval život silný déšť. Lídr průběžného pořadí seriálu mistrovství světa v kubatuře do 125 ccm absolvoval na mokré trati pouze pět měřených kol a zaostal jen za nejrychlejším Španělem Hectorem Faubelem a Francouzem Mikem Di Megliem. Italský okruh, který Pešek označil po Brnu za svou druhou domácí trať, objel český závodník za 2:19,780 minuty. Faubel byl rychlejší o čtyři a půl sekundy a za Španělem v předepsaném odstupu 107 procent dosaženého času bylo klasifikováno už jen devět jezdců. Dalších 24 soupeřů se zatím nekvalifikovalo do nedělního závodu. Faubelův čas byl skoro o 18 sekund pomalejší než Peškův loňský rekord okruhu. Velká cena Itálie je pro člena týmu Valsir Seedorf Derbi druhým závodem v kariéře, do kterého se postaví jako lídr průběžného pořadí v kariéře. Před dvěma týdny ve Francii dokázal jednadvacetiletý pražský rodák zvýšit náskok na devět bodů před druhým Gáborem Talmacsim z Maďarska. Druhá kvalifikace je na programu v sobotu.


Výsledky - kvalifikace:
Do 125 ccm: 1. Faubel (Šp./Aprilia) 2:15,309, 2. Di Meglio (Fr./Honda) 2:16,053, 3. Pešek (ČR/Derbi) 2:19,780, 4. Talmacsi (Maď./Aprilia) 2:20,448, 5. Litjens (Niz./Honda) 2:22,421, 6. Espargaro (Šp./Aprilia) 2:23,354.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud