16. července 2017 • 09:56

Fuksa se stal mistrem Evropy na 500 metrů, zlato bere i kajakář Zavřel!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanoista Martin Fuksa a kajakář Jakub Zavřel dnes získali evropské tituly na pětistovce. Fuksa vyhrál tuto trať na kontinentálním šampionátu popáté za sebou, jednadvacetiletý Zavřel triumfoval poprvé. Bez medaile naopak z ME odjede čtyřkajak Jakub Špicar, Radek Šlouf, Daniel Havel a Jan Štěrba, který na kilometru skončil stejně jako na pětistovce čtvrtý.



Čtyřiadvacetiletý Fuksa po sobotním stříbru na kilometru ovládl finále na poloviční trati s velkou převahou. Úřadující mistr světa vedl už v polovině závodu a náskok pak navýšil na téměř dvě sekundy. Druhý skončil Moldavan Oleg Tarnovschi, třetí příčku obsadil Polák Tomasz Kaczor.

Zavřel po nejrychlejším čase v rozjížďkách pomýšlel na medaili. Nakonec získal tu nejcennější, když o 96 tisícin sekundy porazil Mikitu Borykova z Běloruska. Bronz získal Balint Kopasz z Maďarska.

Někdejší medailista z ME do 23 let na deblkajaku Zavřel tak v Plovdivu zastoupil dvojnásobného olympijského medailistu z Ria Josefa Dostála, který dal přednost přípravě na srpnové mistrovství světa v Račicích.

Na medaili nedosáhl nově složený čtyřkajak, který ve finále kilometrové trati nestačil na vítězné Španěly, druhé Poláky a bronzovou slovenskou posádku. Od třetí příčky české kvarteto dělily více než dvě sekundy.

Deblkajak Lukáš Kusovský, Lukáš Trefil skončil po sedmé příčce ve finále B na 500 metrů celkově šestnáctý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud