Ivo Pospíšil
13. ledna 2016 • 10:33

Biatlon v Česku táhne. Zastínil 168 hodin i Copak je to za vojáka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta čísla ohromují. Ale také potvrzují boom, který aktuálně v Česku vládne. Biatlon stále vévodí v žebříčku sledovanosti na stanici ČT Sport, když i na první letošní SP v Ruhpoldingu přilákalo k obrazovkám více než tři čtvrtě milionu diváků. Víkendový závod s hromadným startem žen sledovalo třeba po celou dobu 786 tisíc fanoušků.



Ani Jizerská padesátka, ani ME v rychlobruslení. Když si fanoušek zapnul o víkendu televizi, aby se podíval na sport, cílil hlavně na biatlon.

A v neděli, v termínu závodu žen s hromadným startem ty čísla až ohromily. Závod po celou dobu sledovalo 786 tisíc diváků a alespoň chvíli na něj koukalo dokonce přes milion fanoušků.

„Navíc letos se jedná o biatlonový rekord a samozřejmě i nejsledovanější přenos na ČT Sport,“ přiznal na stránkách biatlonového svazu komentátor Jiří Rejman.  

Pozadu nezůstal ani hromadný závod mužů, v němž například Ondřej Moravec urval druhé místo. Ten vidělo 637 tisíc resp. 866 tisíc diváků.

Biatlon tak znovu potvrdil, že patří aktuálně k nejsledovanějším sportovním odvětvím. Svým zásahem přebil i mnohé pořady z Prime time, tedy 19. – 22. hodinou, které mají obecně větší sledovanost (na ČT 1 – 168 hodin, na Primě – Divácké zprávy, na Nově – Copak je to za vojáka) a připomněl i mánii z loňského březnového MS, kdy dokonce obsadil všech prvních deset míst ve sledovanosti ČT Sport.

Nadšení navíc může pokračovat už dnes… od 14.15 je totiž na programu druhý SP v Ruhpoldingu, který se otevírá vytrvalostním závodem mužů na 20 kilometrů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud