16. prosince 2014 • 12:33

Ledecká vynechá kvůli lehkému otřesu mozku úvod SP v Itálii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Ester Ledecká vynechá kvůli lehkému otřesu mozku úvod Světového poháru. Loni druhá žena alpských disciplín na "prkně" si zranění způsobila o víkendu při pádu v lyžařském tréninku. Proto dnes nenastoupila do paralelního obřího slalomu v italské Carezze a chybět bude také ve čtvrtečním paralelním slalomu v rakouském Montafonu.



Vítězka jednoho závodu z minulé zimy absolvovala vyšetření v nemocnici ve Schladmingu, kde byla dva dny na pozorování. Zranění sice není vážné a původně chtěla v Carezze na start, ale nakonec své rozhodnutí změnila. "Po konzultaci s lékaři jsem se rozhodla závody vynechat," uvedla Ledecká v tiskové zprávě.

"Sezona je na úplném začátku a po dvoudenním tréninkovém výpadku bych možná ani nejela v takové pohodě, abych si mohla závody užívat," doplnila devatenáctiletá závodnice, která kombinuje snowboarding se sjezdovým lyžováním.

Neplánovaně se tak oddaluje návrat Ledecké do závodů na snowboardu. Naposledy na něm startovala v únoru v Soči. Na olympiádě měla problémy se zády, které ji limitovaly, a proto po hrách už nejezdila. Záda na jaře vyléčila.

Do plného tréninku by se měla šestá a sedmá žena z olympijských her v Soči vrátit už v nejbližších dnech. Do Světového poháru by měla Ledecká naskočit 9. ledna v paralelním slalomu v rakouském středisku Bad Gastein.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud