Jonáš Bartoš
9. listopadu 2014 • 16:50

Hrdinka PETRA! Kvitová připomněla Wimbledon a nadchla O2 Arenu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se jen tak nevidí. Vyprodaná O2 Arena do posledního míčku hltala souboj mezi Petrou Kvitovou a Němkou Kerberovou. Česká jednička v něm ukázala srdce opravdové šampionky a dokázala to! Dramatický souboj plný nádherných výměn zlomila až ve třetím setu a vyhrála 7:6 (5), 4:6 a 6:4. Česko slaví třetí triumf ve Fed Cupu během čtyř let. Na „špinavém hattricku“ má klíčový podíl právě obávaná Lvice z Fulneku, která úžasnou bitvou s Kerberovou završila sezonu snů.



Kvitová všem jasně ukázala, jak se bojuje o nejvyšší tenisové vavříny. S Kerberovou v první sadě ztrácela 2:5, Němka bodovala skvělým pohybem a milimetrově přesnými údery. Domácí hráčka ale nic nevzdala. Celkem odvrátila čtyři setboly a nakonec se radovala ona. V rozhodujících chvílích třetího setu dokázala otočit stav z 1:4 a zvítězila 6:4.

„Kde se ve mně vzala taková energie? Netuším. Někde ve mně to asi je a vytáhla jsem to v pravou chvíli,“ radovala se česká hrdinka bezprostředně po utkání do kamer České televize. „Jsem ráda, že jsem to dotáhla, nikdo neví, jak by dopadl další zápas."

Klíčové utkání víkendového finále nabídlo to nejlepší z ženského tenisu. Kvitová i Kerberová změnily kurt ve válečné bojiště, kde si vůbec nic nedarovaly. Rychlé míčky létaly z jedné strany na druhou, obě dobíhaly nemožné. Hala po každé výměně bouřila, poprvé za celý víkend výrazně ožilo i německé publikum.

Polibek pro hrdinku od táty. Petra Kvitová se dělí o radost z fedcupového triumfu s rodičiFoto ČTK

Jestli se Kvitové občas vyčítá slabá psychika, tentokrát se na ultra rychlém kurtu odehrával úplně jiný příběh. Nejlepší česká tenistka domácímu publiku jasně ukázala, jak moc za poslední sezony vyzrála. Z dvojnásobné šampionky Wimbledonu se stává opravdová dáma a hvězda světového tenisu. Otočit průběh utkání podobný tomu s Kerberovou, to dokáže opravdu málokdo.

Před prvním zápasem s Petkovičovou trpěla nervozitou, nespala a nemohla se pořádně najíst. Přesto na kurtu rozbalila luxusní show a po jednoznačném průběhu zařídila Česku důležitý první bod. „V takové formě by to s Petrou měla těžké každá hráčka na světě,“ zoufala si poražená soupeřka. A měla pravdu.

Smolařka Kerberová

Ještě větší výkon ze sebe 24letá šampionka vydolovala v neděli proti německé jedničce. Udatná bojovnice Kerberová na kurtu odevzdala maximum, její výkon by takřka vždy stačil na pohodlné vítězství. Tektokrát ale měla smůlu. Aktuální světová desítka může být překřtěna na smolařku velkého finále. Kerberová proti Šafářové v obou setech vedla 4:2, proti Kvitové zase ztratila náskok 4:1 v rozhodující sadě.

Český tým slaví třetí triumf ve Fed Cupu během čtyř let, pyšní se unikátní bilancí. Klíčová role patřila vždy Kvitové. Její fedcupová bilance 18:2 za poslední čtyři sezony hovoří za vše.

Jestliže při zisku letošního Wimbledonu Kvitová ohromila suverénním stylem, jakým zvládla finále s Bouchardovou, nyní se musela vydat až na samotné dno fyzických sil. „Teď je ve mně to obrovská euforie, která zatím přebíjí vyčerpání,“ stihla ze sebe vysoukat předtím, než s ostatními členkami vítězného týmu šla obíhat čestná kolečka.

Výkon Petry Kvitové strhl fanoušky ve vyprodané O2 Areně
Výkon Petry Kvitové strhl fanoušky ve vyprodané O2 Areně

Vítězná euforie

Poté, co Kvitová proměnila v pořadí čtvrtý mečbol, se hala v Libni málem rozpadla. Nadšený dav dramatická bitva maximálně strhla a vítězné nadšení nebralo konce, Kvitová se naopak zašla o radost podělit se svými rodiči. Diváci Kvitové hodně pomohli v tom, aby dotáhla jedinečný úspěch českých tenistek.

To, že Kvitová letos podruhé v kariéře, navíc ve velkém stylu, ovládla Wimbledon a sezonu završila ziskem Fed Cupu, není žádná náhoda. Úspěchy přináší tvrdá dřina a poctivá práce.

Světová čtyřka spolu se svým týmem dobře ví, co chce a odhodlaně si za tím jde. Odměnou jsou pak výsledky a výkony podobné těm, které předvedla nadšenému davu při strhující fedcupové show...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud