Pavel Novotný
3. června 2011 • 20:00

Paříž plná půvabu. Kdo okouzlil French Open?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Město módy, krásných žen, ale i špičkového tenisu. Na to vše mohou být obyvatelé Paříže právem hrdí. A letošní rok nebyl výjimkou. Druhý grandslamový turnaj roku nabídl vše měrou vrchovatou. Špičkové výkony na dvorcích doplnil i nesporný půvab žen a dívek prohánějících se po antukové drti.



Ne každá z tenistek v našem výběru nadchla svou bezchybnou hrou, ale jedno měly společené. Půvab, krásu a eleganci, s kterou se předvedly na dvorcích Rolanda Garrose.


VĚRA ZVONAREVOVÁ

Ruska Zvonarevová dobíhá těžký míčFoto ČTK

Třetí hráčka světa měla patřit k největším favoritkám turnaje. Po vyřazení Wozniacké a Clijstersové se její šance na úspěch zněkolikanásobily. To by se jí ale do cesty nesměla připlést krajanka Pavljučenková, která poslala v osmifinále svojí kolegyni ze hry.


 

CAROLINE WOZNIACKÁ


Dánka opět grandslamový turnaj nevyhrajeFoto ČTK

Nejde to a nejde. Zatímco na světovém okruhu už vyhrála úřadující světová jednička šestnáct turnajů, na grandslamech nemůže sympatická Dánka Caroline Wozniacká prorazit. A nevyšlo jí to ani na French Open. Ve třetím kole se o to postarala Slovenka Hantuchová.


 

MARIA ŠARAPOVOVÁ

Ruská kráska je v semifináleFoto ČTK

Už se pomalu začínalo pochybovat, zda se bývalá světová jednička Maria Šarapovová dokáže po dlouhodobých zdravotních problémech znovu vrátit do absolutní světové špičky. Všechny pochybovače ale rodačka z ruského Nyaganu umlčela v posledních týdnech. Výkony na Roland Garros to jen potvrdily. Zastavit světovou osmičku dokázal až v semifinále čínský zázrak v podobě Na Li.



ANDREA PETKOVIČOVÁ

Němka nestačia až na ŠarapovovouFoto EPA

Není nejmenších pochyb o tom, že Německu roste nový tenisový talent. Ne snad kalibru Steffi Gráfové, ale na úroveň Anke Huberové by se určitě dostat mohl. Třiadvacetiletá Andrea Petkovičová se lepší turnaj od turnaje a prokázala to i na French Open, kde se zastavila až ve čtvrtfinále o Marii Šarapovovou.


 


ANA IVANOVIČOVÁ


Ivanovičová dobíhá těžký míčFoto EPA

Dře, snaží se, ale málo platné. Bývalá světová jednička Ana Ivanovičová marně hledá cestu zpět na vrchol. Jednadvacátá hráčka světa se v Paříži zastavila již o první překážku v podobě málo známé Švédky Learssonové, která favorizovanou soupeřku vyprovodila po setech 7:6, 0:6 a 6:2.


 


DANIELA HANTUCHOVÁ


Daniela Hantuchová nemůže svému úspěchu ani věřitFoto ČTK
h

Trošku náladová a ve svých osmadvaceti letech i odepisovaná Daniela Hantuchová v Paříži znovu ukázala, že má na víc než současné třicáté místo světa. Bývalá světová čtyřka vypráskala ve třetím kole hodně drsným způsobem světovou jedničku Caroline Wozniackou 6:1 a 6:3. Nešťastnou Dánku dohnala prakticky až k slzám. Škoda, že se rodačka z Popradu zastavila hned v dalším kole o Kuzněcovovou.


 

DOMINIKA CIBULKOVÁ

Dominika Cibulková na sítiFoto ČTK

Před dvěma lety šokovala tenisový svět, když došla až do semifinále. Letos se Dominice Cibulkové nedařilo a zastavila se již v prvním kole o Američanku Kingovou. Přesto má jednadvacetiletá tenistka nakročeno mezi tenisovou extratřídu.


 


IVETA BENEŠOVÁ

Benešová vypadla v prvním koleFoto EPA

Umí pozlobit prakticky kohokoliv, a když má svůj den, může pomýšlet hodně vysoko. Přesto mostecké rodačce Ivetě Benešové stále něco chybí k tomu, aby se mohla zařadit po bok tenisové elity. Potvrdila to i na French Open, kde vypadla hned v prvním kole. Na její obranu je nutno říct, že její přemožitelkou nebyl nikdo jiný než šestá hráčka světa Australanka Stosurová.


 


VIKTORIA AZARENKOVÁ


Viktoria Azarenková při forhenduFoto ČTK

Z nejvýše nasazených tenistek vypadla světová čtyřka jako poslední. Potom, co si balily kufry světová jednička Wozniacká, dvojka Clijstersová i trojka Zvonarevová, stala se sympatická Běloruska největší kandidátkou na celkový triumf. Tedy kdyby se jí ve čtvrtfinále nepřipletla do cesty přemožitelka Petry Kvitové i Šarapovové Číňanka Na Li.


Zvonarevová došla do osmifinále
Zvonarevová došla do osmifinále




Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud