29. dubna 2020 • 08:00

Gunrunners našli náhradu za Azaka. Ten čelí ročnímu zákazu, přesedlá na Valorant?

Autor: msl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stop. Konec. Zákaz. Jiří "Azak" Hausner, dosavadní hráč Gunrunners.AOC, prý definitivně skoncoval s profesionální scénou CS:GO. Důvodem je jeho roční ban na FACEIT.



Co se vlastně stalo? Azak byl obviněn z tzv. game exploitu, díky kterému využil bugu ve hře a namódoval si zvukové soubory tak, aby ho zvýhodnily v zápasech proti soupeři. Patří sem například zvýšení hlasitosti kroků protihráčů, jejich střelby či naopak snížení hlasitosti jiných zvuků.

Bany za využití těchto nepovolených exploitů mají na FACEIT délku jednoho roku.

"Od administrátorů jsme se finálně dozvěděli, že azak skutečně dostává ban na FACEIT v délce trvání jednoho roku s možností dřívějšího podmínečného zrušení. V tomto případě se nejednalo o cheating za použití softwaru třetích stran, jako je wallhack, aimbot a podobné věci. Rozhodně ale tímto nechceme toto chování obhajovat," oznámila organizace Gunrunners na svém Facebooku.

Azakovi byla nabídnuta možnost k vyjádření, ve kterém by fanouškům v tomto článku objasnil celou záležitost ze svého pohledu. Jenže to odmítl.

Už v neděli nenastoupil do ligového zápasu Sazka eLEAGUE CS:GO proti eSubě, ve kterém jeho dosavadní spoluhráči s novou tváří Lukášem "LucasP" Pócsikem dokázali zvítězit 2:0. O náhradě za Azaka mají tedy v Gunrunners jasno.

Ale co bude s Azakem?

Proslýchá se, že definitivně končí na CS:GO scéně a zvažuje přesun do jiné hry. Mělo by se jednat o Valorant. Zahájí zde profesionální kariéru?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud