9. ledna 2021 • 16:30

Brazilské zemětřesení zasáhlo i ty nejlepší, dvojčata opět pospolu

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilská dynastie, která vládla mezi lety 2016 a 2017 CS:GO, se potácí. Královská rodina okolo Gabriela „Fallen“ Toleda upadla v zapomnění, jihoamerický trůn si vydobyli mladíci z FURIA. Ani brazilským jedničkám se ale nevyhnou točky na začátku letošního roku.



„Nedohodli jsme se, měli jsme rozdílné vize, co se týče pokračování organizace, neměli o nás dostatečný zájem,“ píše Vito „⁠kNgV-⁠“ Giuseppe ve svém prohlášení po ochodu z MIBR. Pětice, která překvapila svět čtvrtým místem na Flashpoint 2, se nedočkala prodloužení smlouvy a borci jeden po druhém organizaci opustili. Tým, který je prozatím jen stínem legendárního celku MIBR z CS 1.6, slíbil fanouškům konkurenceschopný celek pro rok 2021. Jak se ukázalo, mladá pětka jeho součástí nebude.

Jeden po druhém odešli střelci, první vlaštovkou však byl trenér Raphael „cogu“ Camargo, který spolu se svými svěřenci plánuje dlouhodobý projekt. K tomu se připojí také Henrique „HEN1“ Teles. 16. hráč roku 2020 dle HLTV.org se rozhodl připojit ke svému bratrovi a bude součástí šestičlenné sestavy pod 35letou brazilskou legendou.

FURIA je tak bez pátého, posledním dílkem skládačky by se podle Draft5 stane Paytyn „junior“ Johnson, momentálně reprezentující Triumph. MIBR je momentálně bez jediného člena. Turbulentní rok pokračuje.

Také kNg opouští MIBRFoto DreamHack

Spojení „turbulentní rok“ je možná až slabým odvarem toho, co loni prožila organizace MIBR. Brazilci dosahovali v zimních měsících hrůzostrašných výsledků, světlem na konci tunelu bylo druhé místě na Flashpoint 1.

Jenže zmíněné světlo se přeměnilo na děsivou příšeru v podobě evropského bootcampu. MIBR nestačili ani na celky z páté světové destíky, turnaje, které měly být spíše lehkým sparringem, skončily ostudou. 

Všemu nasadil korunu couching bug, kterého využil také Ricardo „dead“ Sinigaglia, trenér MIBR. Ten byl udeřen pověstným banhammerem, 6,5 měsíce zákazu na ESIC soutěžích. Spolu s ním usedli na lavičku také Epitacio „⁠TACO⁠“ de Melo a Fernando „fer“ Alvarenga. Rozhodnutí se nelíbilo kapitánovi brazilské kocábky Gabrielovi „Fallen“ Toledovi a podobně jako jeho kolegové již dres MIBR neobléká.

Nastoupili nadějné mladé střely, slušné výsledky však ani této pětici nestačilo k prodloužení smlouvy a brazilská organizace tak hledá nové koně do své stáje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud