8. března 2022 • 08:21

Jak se dařilo českým týmům v Pinnacle Winter Series? eSuba a Dynamo Eclot začaly porážkou

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turnaj se štědrou dotací ve výši až 68 tisíc dolarů začal i s dvojicí českých Counter-Strike: Global Offensive týmů. eSuba a Dynamo Eclot si ale na úvod připsali porážku.



Do hlavní fáze turnaje Pinnacle Winter Series 3 se dostaly jen dva týmy. Do regionální části, která se hrála v prvním týdnu března, zasáhlo celkem pět zástupců česko-slovenské scény. Entropiq Prague a Sampi se ale s turnajem rozloučili celkem rychle s bilancí 0:3 a 1:3.

O něco déle vydrželi v PWS 3: Regionals hráči Enterprise Esports. Ti však střídali porážky s výhrami a vypadli po prohrách s EC Brugge, 1shot a ALTERNATE aTTaX, ke kterým přidali dvě výhry nad Ungentium a Sampi.

Do hlavní fáze naopak postoupila eSuba, u níž to nejdříve vypadalo, že turnajem projde rychle, když na úvod získala dvě výhry nad týmy Into the Breach a Sampi. Třetí výhru, která by znamenala definitivu, se ale hráčům Modré krve nedařilo přidat. Nejdříve nestačili na Young Ninjas (1:2) a poté na Dynamo Eclot (0:2). Až vítězství nad Ambush přineslo postup.

Nejlépe se z tuzemských týmů dařilo Dynamu Eclot. Na úvod porazili Nexus, poté sice padli s mladíky z Astralis Talents, ale vítězství nad Ambush a eSubou přineslo pohodlný postup s bilancí 3:1.

Základní část, která začala v pondělí večer, ale zatím nepřinesla oběma týmům radost z vítězství. eSuba do prvního zápasu dostala těžkého soupeře – GamerLegion se slovenským hráčem Patrikem „Zero“ Žúdelem. eSubáci na tým, jenž se o víkendu probojoval na RMR turnaj, z něhož vede cesta na CS:GO Major, nestačili a prohráli 9:16 a 11:16. Ve druhém zápase se střetnou s Into the Breach, se kterým se utkali už v Pinnacle Winter Series 3: Regionals. Podaří se jim zopakovat triumf? Jasno bude už v úterý v 19 hodin.

Ani Dynamo Eclot nebylo ve svém prvním zápase favoritem, jeho soupeřem byl 28. tým světového žebříčku Endpoint. Žebříčkovému rozdílu téměř 100 pozic odpovídal i průběhu zápasu. Endpoint svého soupeře přejeli 16:5 a 16:8. Dynamo Eclot se ve druhém zápase utkají dnes večer s belgickým týmem EC Brugge.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud