10. března 2022 • 08:31

Dynamo Eclot nestačilo na GamerLegion se Slovákem Zerem a končí v Pinnacle Winter Series 3

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojovali statečně, ale k výhře to nestačilo. Hráči Dynamo Eclot i eSuby si neporadili se soupeři ze světové TOP30 a bojovali o udržení se v turnaji Pinnacle Winter Series 3. eSuba to v ranním zápase nezvládla, Dynamo Eclot sice ano, pak ale padlo s GamerLegion a také se rozloučilo s turnajem.



Oba české týmy začaly v turnaji porážkou, o tom jsme již před pár dny informovali. V druhém zápase se jim dařilo lépe. Dynamo Eclot si poradilo s EC Bruggy a eSuba opět porazila Into the Breach. Po třetím zápase ale mají oba celky shodnou bilanci 1:2. 

Dynamo Eclot vstoupilo do zápasu s Wislou Krakov výborně. Hráči pardubické organizace překvapili polského soupeře na jeho vlastním map picku a na Overpassu je zdemolovali výhrou 16:4. 

Jenže DNE se nepodařilo uspět na vlastní mapě a na Infernu podlehlo 10:16. Rozhodující mapa Mirage tak nabídla napínavou bitvu, jež se rozhodovala až v prodloužení. V něm se více dařilo čtyřiadvacátému týmu světového rankingu a Wisla Krakov po výhře 19:16 otočila stav série a zvítězila. 

Dynamo tak muselo jednoznačně zabrat v zápase s Into the Breach. V případě porážky by byl pro české mužstvo posledním.

DNE do zápasu skočilo s velkým elánem. Soupeř nevěděl, kde mu hlava stojí a než se dokázal vzpamatovat, tak první polovinu Inferna prohrál 3:12. Dynamo Eclot po změně stran nedovolilo žádné větší drama a první mapu získalo výhrou 16:7.

Následovala Mirage, jejíž první polovina znovu vyšla lépe českému mužstvu, které bylo ve vedení 8:7. Into the Breach doufal, že se mu podaří ještě zápas otočit, jenže v sestavě britského týmu zahráli jen Yaroslav "isk" Issakov a William "dobbo" Dobson. Oba sice získali přes 30 killů, ale na týmovou souhru DNE to nestačilo. 

Dynamo Eclot se tak na krátko udrželo v turnaji. Pardubickému mužstvu se ale následně do cesty postavil tým GamerLegion, v jehož sestavě figuruje i slovenský hráč Patrik "Zero" Žúdel.

DNE na švédské mužstvo ale nestačilo. Na první mapě to sice dotáhlo až do prodloužení, GamerLegion si však mapu Mirage pohlídalo a zvítězilo 19:17. Na druhé mapě už hráči Dynamo Eclot nedokázali klást velký odpor a po porážce 8:16 v turnaji Pinnacle Winter Series 3 končí na 13. - 15. pozici. 

eSuba vstoupila do série s Endpoint odvážně a na Infernu držela se soupeřem krok. Nakonec však podlehla těsně 14:16. Stejným výsledkem dopadla i druhá mapa Mirage, ale tentokrát byli šťastnější hráči eSuby. 

Modrá krev tak srovnala stav série na 1:1 a bylo jasné, že o jejich dalším osudu rozhodne Vertigo. Sniper eSuby Dominik "blogg1s" Janita táhnul svůj tým a zvyšoval naděje na dobrý výsledek, ale Endpoint nakonec zvítězil 16:9. 

eSuba vstoupila do důležitého utkání o udržení v turnaji proti Tricked už v devět hodin ráno. Hráči českého týmu ale na dánského soupeře nestačili. Tricked se sice rozjížděl pomaleji a výsledek první poloviny na mapě Mirage 8:7 dával eSubě naději. Jenže Dánové se za teroristy rozjeli a celou mapu vyhráli 16:10. 

Pak přišlo na řadu Vertigo, na kterém se potvrdilo, že tuto mapu eSuba v mezinárodním měřítku nezvládá. Zato Tricked jsou na této mapě mimořádně silní. Letos na něm prohráli jen s Avangarem, jinak si připsali už sedm výher, včetně cenných skalpů týmů Apeks, Finest, Sprout nebo akademií MOUZ či Astralis. 

Po porážce 11:16 a ztrátě celé série se tak eSuba loučí s turnajem na dělené 16. - 18. příčce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud