14. března 2022 • 12:00

První titul pro Česko, boj o Blast Premier a Slováci v play-off milionového turnaje

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dynamo Eclot slaví výhru a první titul pro česko-slovenskou scénu z mezinárodního klání. Enterprise vstoupí do boje o BLAST Premier Spring Showdown a slovenští hráči Martin „STYKO“ Styk a Patrik „Zero“ Žúdel si v Pinnacle Winter Series 3 zahrají play-off, na jehož konci čeká na vítěze odměna ve výši jednoho milionu korun.



Hráči DNE o víkendu ovládli evropské klání EPULZE Invitational #1. Ve finále porazili rumunský tým Nexus Gaming a získali finanční odměnu 7 tisíc dolarů (více jak 150 tisíc Kč).

Z českých mužstev byla do turnaje pozvána i eSuba a právě český souboj vyšel v semifinále lépe hráčům Dynama Eclot. To se následně postaralo o první triumf česko-slovenských zástupců v mezinárodních turnajích. To, co fanoušci nejspíše očekávali od sestav Sinners či Enterprise, tak přinesli borci pardubického celku.

Hráči Enterprise však můžou v jiném turnaji ukázat, že česko-slovenská mužstva mají své místo na světové CS:GO scéně. Mezinárodní sestava zasáhne do kvalifikace na TWR Eastern European Masters: Spring 2022. Z hlavního turnaje pak vede cesta na BLAST Premier Spring Showdown.

V hlavním turnaji je už česko-slovenská jednička tým Sinners, která si postup zasloužila triumfem na loňském MČR.

O vystoupení českých mužstev na Pinnacle Winter Series 3 jsme informovali už v jiném článku. Týmům eSuba a Dynamo Eclot se ale příliš nedařilo a s turnajem se rozloučily s bilancí 1:3, resp. 2:3.

Šťastnější jsou v tomto směru dva slovenští hráči se svými mezinárodními celky. Právě Patrik „Zero“ Žúdel a jeho spoluhráči z GamerLegion vystavili stopku Dynamu Eclot a nyní jsou v play-off.

Po střetnutí s DNE měl Patrik "Zero" Žúdel jen slova chvály pro hráče tuzemského mužstva. "Rád sleduji, jaký progres dělají lokální týmy. Pokračujte a play-off přijde," tweetoval Zero po utkání.

Ve stejné fázi turnaje, kde vítěz získá 40 tisíc dolarů a postup na turnaj LAN Sweet LAN, je také Slovák Martin „STYKO“ Styk. Ten s týmem Apeks postoupil s bilancí 3 výher a 1 porážky.

Oba hráči vstoupí do vyřazovacích bojů už dnes.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud