6. května 2022 • 10:00

ROZHOVOR: Jaká bude budoucnost Enterprise bez forsyyho a matyse? Cíl je nadále HLTV TOP 30

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým Enterprise zažil letos dva velké transfery. Do organizace proudil milionový kapitál, odešly ale dvě největší hvězdy. David "forsyy" Bílý se zapsal do historie jako nejdražší hráč, když zamířil do Sinners. Netrvalo to ale dlouho a tento primát mu přebral jeho bývalý spoluhráč Matúš "matys" Šimko. Jaká bude bez těchto dvou budoucnost Enterprise? Více v rozhovoru s COO Jakubem Imrichem.



Už po odchodu forsyyho přehodnotila organizace Enterprise svojí politiku a angažovala dvě posily ze zahraničí. Do týmu přišel rumunský hráč Raul "Blytz" Gligor a finský talent Ville "myltsi" Vilkman

Otázkou je, kdo zaplní teď místo i po matysovi. V neděli v dalším kole Sazka eLEAGUE ještě Matúš Šimko nastoupí za Enterprise. Potom už se budou muset dít v sestavě týmu změny.

Trend angažmá zahraničních posil

O tom, jak budou dva extrémně talentovaní hráči chybět a jaká je budoucnost Enterprise jsem hovořili s COO organizace Jakubem Imrichem.

"Matúš aj David sú bezpochyby výborní hráči a bude náročné ich nahradiť. Keby sme si však neverili, že to dokážeme, tak ich nepredáme," říká Imrich. Trend, kdy české a slovenské hráče doplňují střelci ze zahraničí, si chce Enterprise nadále ponechat.

"Platí, že si chceme v tíme ponechať roster zložený z domácich aj zahraničných hráčov. Zmiešané tímy nám prídu ako cesta, ktorou sa postupne bude uberať viac a viac tuzemských organizácii," říká Jakub Imrich.

Zároveň vysvětluje, že domácí pool hráčů je omezený a do velké míry funguje rotace těch stejných hráčů s tím, že občas přijdou na scénu talenti jako v minulé sezoně matys a sAvana.

"Zahraniční hráči môžu tiež vniesť na domácu scénu nové skúsenosti a výrazne podporiť sledovanosť zápasov," myslí si COO Enterprise.

Cíl? Top 30 HLTV

I přes odchody matyse a forsyyho má Enterprise stejné ambice a dlouhodobé cíle, ze kterých rozhodně nehodlá slevovat. "Dlhodobá vízia je stále rovnaká, napredovať a časom sa prebojovať do top30 rebríčka HLTV," dodává Imrich.

My za redakci Sazka eLEAGUE přejeme Enterprise jen to nejlepší a šťastnou ruku při hledání talentů, kteří pak mohou mít pozitivní dopad na celou domácí scénu - tak jako u forsyyho a matyse.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud