10. května 2022 • 11:05

PGL Major: Vitality a G2 Esports míří mezi legendy. Další týmy se o setrvání v turnaji musí poprat

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetími zápasy pokračoval v Antverpách PGL Major. Dvě povolenky z celkových osmi si uhráli celky Vitality a G2 Esports. ENCE a forZe teď potřebují získat ještě jedno vítězství. Sledovat ty nejlepší borce planety můžete díky spolupráci CNC a Sazky na našem twitch streamu.



Fáze turnaje se přelila do formátu bo3. V dosavadních dvou duelech hraných na jednu mapu byli zatím stoprocentní výše zmíněné čtyři celky.

Východ, Západ - no problem. G2 Esports se během dvou zápasů dokázalo přizpůsobit odlišným mentalitám svých soupeřů. Nejprve přehráli americký tým Liquid a poté ruské zástupce z organizace Spirit, byť až v overtimu.

G2 se utká se sestavou ENCE, kterou náš expert Cannie favorizuje dokonce na celkový titul. A nutno podotknout, že mezinárodní soupiska pod křídly finské organizace zatím dostává jeho predikcí. Ve dvou duelech přišla celkově jen o třináct kol.

Dalším zástupcem v High Matches jsou forZe, kteří si nejprve poradili Renegades 16:9 a poté možná překvapivě poslali do nižší úrovně zápasu i Bad News Eagles, kdy vyhráli celkem s přehledem 16:7. Ruský tým se teď o místo v záři reflektorů mezi legendami utkají s Vitality.

Team Vitality nejprve fantasticky deklasoval Complexity Gaming 16:1, kdy se o parádní rekordní zápis postaral ZywOo. Na tento výkon pak ještě dánsko-francouzská sestava navázala v ostře sledovaném duelu s Astralis

Astralis, Outsiders i BNE třetí zápasy zvládly

V mid-zápasech týmů s vyrovnanou bilancí 1-1 musely zabrat především týmy, se kterými se v Legends Stage tak nějak počítalo. Astralis Outsiders jsou dokonce v TOP 10 světového žebříčku a nepostup by byl velkým zklamáním. 

Astralis si došel k druhé výhře na turnaji v duelu s MIBROutsiders si zas poradili s Complexity Gaming. Mid-zápasy stále hrané ještě na jednu mapu pak vyšli i Bad News Eagles Spirit. 

Na programu jsou 10. května též Low Matches. Liquid má nůž na krku. Třináctý tým hodnocení HLTV oba své zápasy prohrál a bude muset těsně na hraně vyřazení znovunajít herní pohodu a formu. Jinak to bude pro slavnou americkou organizaci hodně temný den.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud