9. září 2022 • 13:13

Ženský esport zažívá boom! Na CS:GO scénu vstupují velikáni Astralis a Ninjas in Pyjamas

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od začátku roku se k dámskému csku přidalo už šest velkých celků. Nyní došel trend až na Sever a přilákal dánský Astralis a švédské Ninjas in Pyjamas, se kterými se brzy střetnou i pražské Entropiq Queens.



Dosavadní velikány ženského CSka jako je Copenhagen Flames, FURIA, MIBR, Nigma Galaxy a CLG Red doplní další celky. Není se čemu divit, esport rapidně roste a s ním i jeho dívčí část.

Dámskou sestavu Ninjas in Pyjamas posílí silné duo z Copenhagem Flames Tilde “7licious” Byström, Jennica “jenkon” Sjögren a bývalé členky GODSENT Thea “⁠pullox⁠” Evensen, Marita “⁠Minnie⁠” Siljan Sørensen a Mayline-Joy “⁠ASTRA⁠” Champliaud. 

„Jsem nesmírně hrdá, že můžu být součástí této sestavy a mohu vás ujistit, že časem světu ukážeme, co umíme,” hlásí odhodlaně kapitánka 7licious. „Je to jednoznačně krok správným směrem,” potvrzuje odhodlání CEO týmu Hicham Chahine.

Pozadu nezůstal Astralis

ESL Impact League Season European Division vypukne už 8.9. 2022, pozadu proto nezůstal ani regionální rival Astralis, který pouhý den po oznámení NiP přichází s vlastním ženským celkem. „Je pro nás přirozené nezůstat pozadu. S našim týmem chceme ženský esport posunout ještě dále,” řekl CEO Astralis Anders Hørsholt.

Entry fraggerku Rachel "⁠RacheLL⁠" Kujawu doplní v sestavě Astralis bývalé spoluhráčky z týmu SUL Yoana "⁠Joanana⁠" Vlaykova, Selin "⁠spike⁠" Sinem Alak a Héjja "⁠kezziwow⁠" Kászandrá. Finálním článkem je bývalá hráčka GODSENT, Aurora "⁠aurora⁠" Lyngdal.

Evropská divize ESL Impact League nabídne i díky novým týmům velkolepou podívanou. Ninjas in Pyjamas se utkají ve skupině A s Entropiq Queens, Nigma Galaxy a NOFEAR5. Druhá skupina přivítá Astralis, NAVI Javelins, BIG EQUIPA a MostValuablePlayers. Dva týmy z obou skupin postoupí do následného play-off, hlavním favoritem jednoznačně zůstává aktuálně nejlepší tým světa - Nigma Galaxy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud