21. září 2022 • 12:55

Zews se po roční pauze vrací na profesionální Counter-Strike scénu. Pomůže tuzemskému celku O Plano

Autor: Igor Putivlskij
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdaleka nejzkušenější brazilský trenér je zpět. Wilton "zews" Prado se upsal brazilské organizaci O Plano a má v plánu předat své znalosti perspektivním hráčům. Prvním turnajem pro novou sestavu vedenou Pradem se stane nabitá americká kvalifikace na říjnový IEM Rio Major.



Před rokem čtyřiatřicetiletý Wilton "zews" Prado se rozhodl pověsit myšku na hřebík, ale jak vidíme ne na dlouho. Respektovaný brazilský coach se vrací zpět do velké hry a pokusí se pomoc tuzemskému klubu O Plano dostat se na brazilský Major a nejen.

Třináct let aktivní cskařské kariéry a skoro osm let v trenérské roli, přesně takové je herní resumé velezkušeného Wiltona, který ve své době pomohl Luminosity-SK k výhře na MGL Columbus 2016, ESL One Cologne 2016 a spoustě dalších turnajů.

Americký klub Evil Geniuses byl posledním působištěm ostříleného Prada. Zews se věnoval Counter-Strike: Global Offensive sekci zlých géniů něco málo přes rok, než odešel do pomyslného esportového důchodu.

Na jaře tohoto roku brazilec prodělal srdeční záchvat a po úspěšné rehabilitaci se ve svém rozhovoru pro web Dust2.com.br krátce vyjádřil o své potenciální trenerské kariéře. Tehdy řekl, že momentálně nemá v plánu se vracet na profesionální Counter-Strike scénu.

S příchodem prestižní Major akce do Brazílie - země neobyčejných kontrastů se vše okamžitě změnilo. Prostě a jednoduše Prado chce být u historicky prvního velkého CS:GO turnaje ve své zemi a nejlépe hrát ho před domácím publikem.

Brzy se dozvíme, jestli se jeho novým svěřencům podaří se dostat na světový Intel Extreme Masters Rio 2022. Začátkem října totiž začínají nabušené americké kvalifikace na kýžený brazilský Major.

Aktuální CS:GO sestava O Plano

  • Gustavo "yel" Knittel - Kapitán
  • Vito "kNgV-" Giuseppe
  • Caike "caike" Costa
  • Guilherme "piria" Barbosa
  • Gabriel "NEKIZ" Schenato
  • Wilton "zews" Prado - Trenér

 

Zdroj: HLTVTwitter

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud