25. října 2022 • 11:11

Zlatí sršni vládnou světu! Vitality zůstávají v čele hltv žebříčku, Sinners se dotahují na Eclot

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Monopol na první místo ve světovém hodnocení, o který se dlouhou dobu prali Natus Vincere s FaZe Clanem se zdá být v ohrožení. Francouzský tým Vitality se druhý týden v řadě udržel na první pozici. Kartami samozřejmě zamíchá blížící se Major v Riu, ale i tam patří Golden Hornets vzhledem k současné formě k největším favoritům.



Vitality mají co napravovat. Nyní se vyhoupli do čela hltv rankingu, na druhou stranu ani jeden letošní Major jim nevyšel. V Antverpách i Kolíně nad Rýnem skončila francozská organizace na 9. místě. Potěší fanoušky Zlatí sršni alespoň v Brazílii? 

Co stojí za prvním místem Vitality ve světovém hodnocení? Hlavně úspěšná ESL Pro League Season, kterou Golden Hornets ovládli. Ve skvělé formě je navíc hvězda Mathieu 'ZywOo' Herbaut, který byl na zmíněné Pro League vyhlášen MVP a v poslední době svůj tým významně táhne. 

Na dalších třech pozicích se oproti minulému týdnu také nic neměnilo. Druzí jsou FaZe Clan, na třetím místě další americká organizace Team Liquid a TOP 4 uzavírají ukrajinští Natus Vincere

Ve světové desítce se udržel David "frozen" Čerňanský se svým týmem MOUZAdam "NEOFRAG" Zouhar klesl o jednu pozici, OG jsou aktuálně patnáctí. Skokany týdne jsou brazilští Fluxo, kteří se posunuli o deset pozic a vtěsnali se poprvé v historii do top 30.

Sinners v těsném závěsu za Dynamem Eclot

Aktualizace žebříčku hltv se samozřejmě týkala i českých týmů. Pozici tuzemské jedničky si udrželi hráči Dynama Eclot, druzí Sinners jim ale dýchají na záda. DNE jsou 53. a hříšníci na 54. místě. Zatímco pardubická skvadra se mírně propadla, ta z Liberce světovým hodnocením stoupá.

Vzestupný trend si drží i eSuba, která ještě v polovině září byla na 112. místě. Nyní je 75. a má nadosah skalp Enterprise, kteří jsou jen o dvě příčky před modrokrevnými.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud