2. prosince 2022 • 15:27

Skandály proslulý HUNDEN se může vrátit na scénu. Esportová komise předčasně ukončila jeho trest

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý trenér Heroic Nicolai "HUNDEN" Petersen byl v roce 2021 odsouzen k dvouletému zákazu činnosti. Trest dánského kouče, který byl vyvrcholením několika skandálů, ale nyní Esportová komise (ESIC) překvapivě zkrátila.



Neslavně proslulý

HUNDEN byl v roce 2020 odsouzen v kauze tzv. coaching bugu k osmiměsíčnímu zákazu činnosti. Jeho tehdejší tým Heroic se ale rozhodl odsouzeného trenéra podržet a HUNDEN se tak mohl na jaře 2021 vrátit ke své původní profesi.

Na IEM Cologne ale dorazil Heroic bez svého trenéra a bylo tedy jasné, že se kolem HUNDENA opět něco děje. Následné vyšetřování komise ESIC dospělo k závěru, že kouč nedovoleně sdílel taktiky týmu Heroic s konkurenčním celkem. Spekulovalo se o Astralis, kde měl HUNDEN údajně blízko k přestupu po konci tehdejší trenéra Dannyho “zonic” Sørensena, žádné oficiální vyjádření ale informaci nepotvrdilo

Nová naděje 

Dvouletý zákaz činnosti a nenávratně pošramocená pověst, tak by se daly stručně shrnout HUNDENOVY skandály. Po roce trestu ale svítá dánskému trenérovi naděje na lepší zítřky, esportová komise se totiž rozhodla jeho dvouletý trest předčasně ukončit.

I přes neshody na obou stranách mělo dojít mezi HUNDENEM a ESIC k dohodě. Zatímco HUNDEN podstoupí školení, ESIC přezkoumá své pravidla a postupy. Výsledkem zdá se být předčasné osvobození HUNDENA od jeho trestu, za což on sám děkuje svým právníkům.

Možná se osvobozený HUNDEN nakonec připojí k Astralis, kde v říjnu ukončil své působení do té doby hlavní kouč Martin “trace” Heldt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud