27. prosince 2022 • 16:40

Dilema pro fanoušky SINNERS. V anketě Sympaťák roku dochází na souboj generací, forsyy vs. oskar

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokračujeme třetím čtvrtfinálovým duelem v "soutěži" Sympaťák roku 2022. Opět zaostříme na snipery, tentokrát ale z jedné organizace. AWPer Tomáš Šťastný se vrátil do SINNERS po neúspěšném projektu TITANS, David Bílý je zas na odchodu. Dělí je desetiletý věkový rozdíl. Vsadíte na dravé mládí nebo bohaté zkušenosti?



Oskar si chce v příštím roce spravit chuť

Tomáš Šťastný vybojoval se SINNERS na domácí scéně všechno, co se dalo. Poté ale oznámil odchod z týmu. Na rok 2022 v dobrém vzpomínat nebude. Sezóna se nevydařila, z projektu TITANS nakonec oskar utekl rád. 

V první polovině prosince se do českého rybníčku vrátil podruhé a opět do organizace pod Ještěd. V seznamu cílů má návrat celku do top 30 hltv, kam za jeho éry české jedničky patřily, a dostat se na Major - to se zatím žádnému tuzemskému týmu nepovedlo. 

Jak Major "chutná" oskar nicméně sám dobře ví. Během působení v zahraničí se stal vůbec prvním Čechem, který na nejprestižnějším turnaji v CSku startoval. 

V jednatřiceti letech se kariéra českého ostrostřelce chýlí ke konci. Ještě pár zlatých zářezů na CZ/SK scéně by ale přidat mohl. Těšíte se na jeho comeback na server v dresu hříšníků? Hlasujte ve stories na našem instagramu.

Vycházející hvězda forsyy

David Bílý je o deset let mladší než oskar. Po skvělé sezoně v ENTERPRISE se letos chytil v SINNERS a patřil mezi nejnebezpečnější snipery na domácí scéně. Několikrát uchvátil fantastickým playem a ledovou rozvážností, což je vzhledem k jeho věku velmi ceněná vlastnost. 

S týmem se dostal na RMR do Bukurešti a jen těsně mu unikl postup na vytoužený Major. Přes tento neúspěch se on i jeho parťáci přenesli. Ovládli jarní split Sazka eLEAGUE, dvakrát Sazka eCUP i Mistrovství ČR v Brně. Mrzet forsyyho může jen For Games, kde SINNERS senzačně prohráli s eSubou a nakonec brali jen bronz. 

Budoucnost jedenadvacetiletého talenta je zatím v mlze. S cenovkou přesahující milion přišel na začátku roku do Liberce a je otázkou, zda podobnou částku bude chtít investovat i jiná z CZ/SK organizací. Druhou možností je forsyyho přesun do zahraničí.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud