30. prosince 2022 • 20:30

CS:GO Události roku: Ohlédnutí za Sazka eLEAGUE. SINNERS přišli o status jediného šampiona

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dalším díle našeho bilančního seriálu zaostříme na největší ligu v československém prostoru Sazka eLEAGUE. Dočkali jsme se dvou splitů a dvou šampionů. Po jarním vítězství SINNERS pak na podzim na For Games senzačně hříšníky vyřadila eSuba. Na titul ale nedosáhla. Sérii liberecké organizace přerušili hráči ENTERPRISE.



Ze sestavy týmů jarního splitu na poslední chvíli vypadla organizace Sampi.Tipsport, která zanedlouho poté oznámila nový projekt milionových kluků pod mentorem GuardiaNem a chtěla pro nově utvořený celek víc prostoru pro trénink. 

V dodatečné kvalifikaci si nakonec slot v lize vystříleli hráči Cryptovy. A byla to právě ostravská organizace, která se postarala o jeden z nejvíce překvapivých výsledků. Zyored a spol. uhráli remízu proti výsadním vládcům Sazka eLEAGUE SINNERS. 

Hříšníci remizovali v základní části ještě jednou, jejich jízdu Play-off to ale neovlivnilo. V semifinále forsyy režíroval vítězství nad Entropiq Prague a našlápl k zisku svého prvního titulu v eLEAGUE. V druhém semifinále padli hráči Dynama Eclot, kteří skončili v základní části druhý. V Grand Finále tak hříšníky vyzval ENTERPRISE. Tentokrát ještě SINNERS potvrdili svojí extratřídu přidali další titul. 

Podzimní split s novými vládci na For Games

Skladba organizací, které naskočily do podzimního splitu se nezměnila. Inside Games Dark Tigers si v baráži znovuvybojovali svoje místo mezi tuzemskou smetánkou. 

Také tentokrát ovládli základní část hráči SINNERS. Dynamo Eclot překvapivě spadlo až na páté místo a ve čtvrtfinále nestačilo na eSubu. Ta pak na offline eventu na For Games překvapila v semifinále i jedničku SINNERS a bylo jasno, že se dočkáme nových šampionů. 

V druhém semifinálovém matchi hraném před několika tisícy fanoušky se radovali hráči ENTERPRISE, kteří porazili Entropiq Prague a po třetí v řadě postoupili na Sazka eLEAGUE do Grand Finále. A jak se říká - "do třetice všeho dobrého" - modrokrevní na tým taženým Erikem Sithem nestačil. ENTERPRISE tak "přibyli" na podstavec poháru první štítek, na kterém nefigurují SINNERS.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud