5. ledna 2023 • 15:28

HUNDEN dostává další šanci. Astralis vkládá důvěru do kontroverzně proslulého trenéra

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2020 byl Nicolai “HUNDEN” Petersen odsouzen v kauze tzv. coaching bugu na což později navázal druhým trestem za nedovolené sdílení taktik s konkurenčním týmem. Astralis se ale i přes sérii skandálů rozhodl s koučem spolupracovat, což týmu nejen fanoušci nyní vyčítají.



Vysoké ambice

“Do roku 2023 vstupujeme se silným týmem. Investovali jsme do mimořádně talentovaných osobností, které bezpochyby posílí naši analytickou práci,” sdělil CEO Astralis, Kasper Hvidt. V Astralis má HUNDEN zakotvit na pozici hlavního analytika. “Nicolai je jedním z nejlepších v oboru a svou práci dělá velmi důkladně," popsal kvality nové posily trenér týmu, Peter “casle” Ardenskjold.

Minulost je zapomenuta

Fanoušky bezesporu zajímá pohled týmu na minulost Nicolaie “HUNDEN” Petersena, pro ty má Hvidt jasnou odpověď: “Jsme si samozřejmě vědomi jeho minulosti a toho, čím si prošel, ale nepochybuji o tom, že jako člověk a mimořádně zkušený analytik bude pro náš tým a organizaci velkým přínosem."

Kariéra dříve nadějného trenéra je od roku 2020 na úpadku. Po usvědčení ze zneužití tzv. coaching bugu si HUNDEN na konto připsal ještě nedovolené sdílení taktik s konkurenční organizací. Spekulovalo se, že týmem, se kterým měl taktiky sdílet, byl právě Astralis, to se ale nikdy oficiálně nepotvrdilo.

Nová příležitost

V prosinci 2022 obletěla svět esportu zpráva, že se HUNDEN může vrátit na scénu. Mezi odsouzeným trenérem a komisí ESIC mělo dojít k dohodě, jejímž výsledkem bylo předčasné osvobození HUNDENA od jeho trestu.

“Možná nevyhrajeme první velký turnaj, ale čím více budeme stavět na základech, čím lépe se budeme připravovat a držet dohod, tím silnější a konzistentnější budeme jako tým. Pak se nakonec dostaví i výsledky. Na to se nyní soustředíme,” říká k nové šanci Petersen.

Lavina kritiky

Nové angažmá vzbudilo na scéně CS:GO nespočet negativních reakcí. "Naprosto směšné. Ironie a nedostatek sebereflexe jsou tímto krokem na absolutním vrcholu," napsal novinář Liam Slevin.

Zastání bude Astralis těžko hledat i v táboru svých fanoušků. "Astralis přestávám fandit." "Od jedné z nejlepších organizací, která se kdy dotkla esportu, až po podepsání kontroverzních, podvádějících a skandálních lidí. Jaká to škoda," zaznívá v komentářích na sociálních sítích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud