13. ledna 2023 • 10:05

ROZHOVOR: Koketuji s možností, že si dodělám půl rok bakaláře a pak se vrátím, říká caspeN

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš "capseN" Koláčný patřil mezi opory Dynama Eclot, v prosinci ho ale organizace umístila na přestupovou listinu. Od té doby stále čeká na nové angažmá, byť připouští, že si dokáže představit půlročí odmlku, během které by se věnoval škole. S třiadvacetiletým wipařem jsme v rozhovoru probrali okolnosti jeho benchnutí v DNE, potenciální transfer i motivaci pro kompetitivní hraní.



Rád bych se odpíchnul od momentu, kdy tě Dynamo Eclot poslalo na lavičku. Zaskočilo tě to?

Už jsem to zmiňoval ve svém vyjádření na twitteru, když byl oznámen můj postup na transferlist. Už po summerbreaku jsem vyjádřil svůj názor, že v aktuálním složení nechci dál pokračovat, ale slíbil sem, že do MČR už sezónu dohraji.

Namotivovalo tě to do další práce na sobě v rámci CSka, aby ses posunul?

Motivace se zlepšovat mi nikdy nechyběla, je to důvod proč CS vůbec hraji, takže jsem to jako extra drive nebral. Jak říkám toto rozhodnutí bylo z obou stran už dlouho očekávané.

Jak vlastně hodnotíš celé to období v pardubické organizaci? 

Měli jsme s DNE krásný rok, sice byl extrémně náročný, ale splnili jsme si všechny cíle, co jsme měli. Dařilo se nám vyhrávat turnaje, jak v Česku, tak i v Evropě. Dlouhodobě jsme se drželi kolem TOP50 na hltv a nakonec se nám podařilo i tu top50tku zlomit. Kariérně se mi v Eclot splnilo hodně mých individuálních cílů, které se nám s jinými lineupy v jiných organizacích nedařilo naplnit.

Mix na OMEN WGR Challenge

Aktuálně proplouváte OMEN WGR Challenge v mixu CapseN, HONES, twist, kinzo a Rutk0, jak jste se dali dohromady?

Rutk0 mi napsal asi v 1 ráno den před open kvaldou, jestli zahraju, že jde i HONES, tak jsem na to kývnul.

Jak ti to s klukama funguje na serveru?

Myslím, že jsme byli všichni mile překvapení, že nám to jde tak od ruky. Sedli jsme si herně i lidsky, aspoň teda na první dojem.

Máš k někomu z téhle skvadry v osobní rovině blízko?

Samozřejmě k HONESOVI, je to můj dlouholetý kamarád a strávili jsme spolu několik úseků našich kariér. Zrovna ten večer, co nám Rutk0 napsal, jsme byli i s leckrem venku.

Možnost přestupu brzdí platná smlouva s DNE

Řešíš teď nějak svoji budoucnost? Dostal si už nějaké nabídky?

Takové „oťukávání“ začalo vlastně ihned od oznámení eclot v listopadu, ale problém byl a stále je moje aktuální smlouva s organizací. Eclot mě ujistili, že se budou snažit najít společnou notu s organizacemi, který by mě chtěli vykoupit, tak uvidíme.

Nejsem ovšem nějak zoufalý po angažmá, stále mi visí kostlivec ve skříni s názvem škola, takže i koketuju nad možností, že si dodělám půlrok na bakaláře a pak se vrátím.

Jaká organizace na CZ/SK scéně ti je nejsympatičtější?

Každá organizace má svoje pro i proti, každá je lepší v něčem jiném, takže se v tomhle moc nevyhraňuji. Spíše mě zajímá, s kým budu hrát než pro koho.

Chtěl by ses upsat nějaké organizaci ještě před startem sezóny nebo si dokážeš představit kratší pauzu od profi scény? 

Uvidím, jestli budu moct někam ukotvit nebo ne. Zatím se mi vždy karta obrátila správným směrem dřív nebo později. Věřím, že tomu bude stejně i teď.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud