7. října 2020 • 14:30

Oficiální vyjádření Sazka eLEAGUE k zákazu startu na 10 měsíců pro Dota hráče ZVER MUTED

Autor: Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterním dnem započal desetiměsíční zákaz reprezentace jakékoli organizace v Sazka eLEAGUE Dota 2 pro hráče týmu Lutea Michala „ZVER MUTED“ Seryje, který trvá od 6. 10. 2020 do 6. 8. 2021.



Vedení Sazka eLEAGUE v průběhu úterního dne důkladně řešilo vážné porušení pravidel ligy, kterého se dopustil Michal "ZVER MUTED" Seryj, dosavadní člen organizace Lutea. Po přezkoumání důkazů se prokázalo, že tentýž hráč nabádal jiného hráče ligy na tzv. „smurfování“, tedy aby nastoupil za Luteu pod cizím Steam účtem.

Vedení Sazka eLEAGUE disponuje všemi nezvratnými důkazy, které předložila organizaci Lutea a informovala i samotného hráče o výšce trestu. „Hráč se dopustil závažného porušení pravidel. Toto jednání, které by znevýhodnilo soupeře a je zcela proti fair play, nemůžeme a nesmíme v profesionální soutěži tolerovat,“ uvedli organizátoři Sazka eLEAGUE.

„Bohužel se porušení pravidel nevyhnulo ani našemu týmu. Jsem rád, že pořadatelé tak prestižní soutěže, jakou je Sazka eLEAGUE, dokázali nejen porušení odhalit, ale hlavně ho nezametli pod koberec a provedli správné kroky. Za rozhodnutím pořadatelů stojíme a souhlasíme s trestem hráče. Provinilý hráč již není členem naší organizace,“ uvedl představitel organizace Lutea Lukáš „Jump“ Vobecký.

Desetiměsíční zákaz znamená, že Michal "ZVER MUTED" Seryj nebude součástí play off Sazka eLEAGUE Dota 2, které se hraje již tento víkend. Týmu Lutea byla udělena výjimka zajistit si náhradníka pro závěr soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud