26. ledna 2022 • 14:42

Český dotař míří za oceán. SabeRLight- si zahraje za jednu z největších amerických organizací

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký klub TSM vstupuje na Dota 2 scénu a angažuje tým Undying, taková zpráva obletěla v úterý večer celý esportový svět. Z českého pohledu se jedná o zásadní přestup, dres amerického giganta totiž bude oblékat i tuzemský hráč a vítěz Sazka eLEAGUE Jonáš "SabeRLight-" Volek.



SabeRLight- se minulý rok se svými spoluhráči představil v dresu Team Undying na světovém šampionátu The International 10. V rumunské Bukurešti se jim podařilo postoupit do hlavní fáze šampionátu. V této části však pro ně turnaj skončil hned v prvním utkání, když hráči Undying podlehli Fnatic a skončili tak na 13. místě. Za tohle umístění si z The International odnesli zhruba 13 milionů korun. 

Team Undying v minulé sezóně patřil mezi nejlepší severoamerická mužstva. Mužstvo vedené Davidem “MoonMeander” Tanem sbíralo úspěchy v sérii turnajů Dota Pro Circuit 2021, v druhé polovině roku už dominovalo na americké scéně a vše potvrdilo v kvalifikaci na The International.

Pro letošní sezónu mužstvo zůstalo ve stejném složení, opět ho vede Kanaďan MoonMeander, společně s ním a SabeRLightem- jsou v sestavě ještě korejský hráč DooYoung "DuBu" Kim, Peruánec Enzo "Timado" Gianoli a další Kanaďan Jonathan "Bryle" De Guia. 

Hned v prvním turnaji Undying potvrdilo, že bude i letos patřit k zámořské elitě a zajistilo si postup na regionální finále série Dota Pro Circuit Tour 1. V druhé polovině února si tak Jonáš "SabeRLight-" Volek a spolu. už v barvách týmu TSM zahrají o celkový prize pool 100 tisíc dolarů. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud