10. září 2020 • 18:05

Messi vs. Ronaldo. Která z fotbalových legend vládne nové FIFA 21?

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý rok stejná otázka. Kdo bude lepší? Cristiano Ronaldo nebo Lionel Messi? Dva fotbaloví giganti vládnou Fifě již od ročníku 2008. Ve vzájemné statistice vede jasně argentinský kouzelník. Přiblíží se mu Ronaldo ve FIFA 21?



Oba hráči se dočkali snížení svého ratingu. Ronaldo o bod, Messi o bod. Útočník Barcelony si tak druhý rok po sobě drží první místo ve Fifě s ratingem 93, Ronaldo je jen těsně za ním s hodnocením 92.

Top 6 pak doplňují Robert Lewandovski, Neymar, Kevin De Bruyne a Jan Oblak všichni ohodnocení 91. Oblak se tak stává nejlepším gólmanem ve hře.

Gólman Atlétika Madrid Jan Oblak děkuje fanouškům po úspěšném zápase s LevanteFoto Reuters

Nejlépe ohodnoceným týmem je Liverpool, kde hned čtyři hráči dosáhli hranice 90 ratingu. Jsou jimi Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mané a Alisson. Klub devadesátek uzavírají Kylian Mbappé a Marc-André Ter Stegen.

EA Sports překvapilo hned několika statistikami. Například jeden z nejlepších střelců Premier League Pierre-Emerick Aubameyang spadl na 87 rating, rychlíci Gnabry a Sancho mají rychlost ohodnocenou 82, respektive 83. Vítěz Ligy mistrů Alphonso Davies není ani mezi dvaceti nejlepšími krajními beky.

Alphonso Davies a Serge GnabryFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud