2. ledna 2021 • 12:30

Je Pope opravdu tak silný ve FIFA 21? Tyto statistiky říkají něco jiného

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nick Pope. 28letý gólman prvoligového Burnley a čtyřnásobný anglický reprezentant patří mezi nejoblíbenější gólmany v letošním ročníku fotbalového simulátoru FIFA. S ratingem pouhých 82 se dostane do nejedné kvalitní sestavy, jeho hlavní předností je jeho výška (200 cm). Je však v těch nejlepších sestavách právem?



Uživatel u/macmade1 odehrál tři víkendové ligy a pokaždé postavil mezi tri tyče jiného gólmana. Se stejnou obranou čtveřicí se ukázali Thibaut Courtois, Nick Pope a Hugo Lloris.

Jako první se podíváme na Game Rating všech tří brankářů. Zde byl jednoznačně nejhorší právě anglický reprezentant, který si za třicet zápasů vysloužil hodnocení 6,45, zatímco Belgičan dostal v průměru známku 7.03 a Francouz 7.14.

Další zajímavostí je to, že na Nicka Popa sice šlo nejméně střel, i tak dostal o sedm gólů více než jeho kolega z Realu Madrid, který čelil o 25 více pokusům.

Tento fakt se odráží také v procentuální úspěšnosti zákroků, které ze tří zmíněných gólmanů vládne Thibaut Courtois s 54%. Nejhůře je na tom opět Nick Pope se 43%.

Se všemi třemi brankáři hráč získal 18-20 výher, konečný výsledek byl tak téměř stejný. Otázkou je, zda je 30 zápasů dostatečným měřítkem pro kvalitu kartiček. Autor těchto statistik poukazuje na fakt, že sbírá data všech hráčů a jejich rating se mezi víkendovkami mění maximálně o 0.1. Je tak pravděpodobné, že při sběru větší porce dat by byly výsledky téměř totožné.

Statistiky gólmanů u/macmade1Foto u/macmade1

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud