15. listopadu 2021 • 12:10

Hateris a Michsako hodnotí skupiny iSport ligy: Laky je dominantní, ve finále bude Kobby, nebo Seron

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý začínají čtvtfinálové série CZC.cz iSport ligy ve hře FIFA 22, které nám opět napoví, kdo je v současnosti nejlepší fifařem v Česku. Něco už ale prozradily výsledky ve skupině, například pražská Sparta může být spokojená s výkony svých svěřenců, protože jak Caster, tak Emerickson se probojovali mezi osmičku nejlepších. O své zhodnocení základních skupin a o výhled do dalších vyřazovacích bojů se s námi podělili i komentátoři z nedělního studia Hateris a Michsako.



Skupinou A prošel bez porážky slávista Martin „Kobby“ Strnad a pokračuje tak v povedených výkonech po vítězství na turnaji Big Match. „Jde mu to i ve Weekend League, Kobbymu se letos daří a hraje skvěle. Jeho hra je jiná než u ostatních. Vůbec nedělá kličky, hraje jednoduše na nahrávky a držení míče a to mu funguje,“ hodnotí vítěze skupiny Hateris.

Kobby je zároveň velmi efektivní, pokud má vystřelit na bránu, tak to musí být stoprocentní gól. „Hodně si připravuje své akce, raději si šestkrát nahraje, dokud nemá loženku a nedá branku,“ dodává Hateris. 

Hned za ním skončil Caster, který aktuálně prokazuje, že má formu. „Je konzistetní, dařilo se mu už loni a potvrzuje i letos, že patří mezi špičku. Má dobrou víkendovku, kde teď drží skóre 40:0, ale chybí mu výhra z velkého turnaje,“ říká Michsako. 

„Áčko“ bylo suverénně nejtěžší skupinou, oba oblíbení streameři TheHateris a MichSako ji neváhají označit za skupinu smrti. Na výraznější úspěch tak mohl zapomenout dalas94 a také CptKubajz, který sice postoupil ze třetího místa, ale následně vypadl hned v prvním kole play-off.

Druhou skupinu ovládl ve velkém stylu Lukáš „T9Laky“ Pour. V šesti zápasech vstřelil 27 branek, což je nejvíce ze všech hráčů, a obdržel pouze dva góly v zápase s Mikym, jinak vše vyhrál s nulou. 

U Lakyho bylo zajímavé skóre 27:2, pět výher a jedna remíza. Ty dva góly dostal jen v zápase s Mikym, jinak všechno vyhrál s nulou. „Totální dominance Lakyho, on to tam rozstřílel, vždyť druhý postupující Miki měl záporné skóre,“ hodnotí skupiny B Hateris a Michsako. 

Seron v zápasech skupiny C potvrdil roli jednoho z favoritů a bez jediné prohry si dokráčel pro postup. „Daří se mu, vyhrál mistrovství Slovenska, stabilně patří k TOP4, zlepšuje se a jde nahoru. Jako jediný hráč byl ve skupině stoprocentní, to nedokázal ani T9Laky,“ říká Michsako.

Zajímavější to podle Haterise bylo za Seronem, kde všichni očekávali, že z druhého místa postoupí Emerickson. Sparťanský hráč ale skončil až třetí, před něj se totiž dokázal dostat PanPeca. Jenže liberecký fifař následně ztroskotal hned na prvním soupeři v play-off, zatímco Emerickson si poradil s Mikym a po výhře 3:2 je ve čtvrtfinále. 

„Eme splnil očekávání, i když skončil ve skupině na třetím místě, tak v prvním kole play-off porazil Mikiho a postoupil do čtvrtfinále. Cokoliv dalšího bude pro něj úspěch. Ve Spartě musí být spokojení, mají dva hráče v TOP8, tam musí být spokojení,“ dodává Michsako. 

V poslední skupině D se pak odehrálo největší překvapení. Vítězem skupiny se stal SaintSB10. Od Doliho2000 jej ale dělil jediný bod. „Tady bych celé pořadí otočil. Na prvních dvou místech bych čekal Matejse a Martina, ale Saint ukazuje, že umí porážet nejlepší hráče a také dává hodně gólů,“ hodnotí výsledky Hateris a rovnou přidává důvod, proč se nedařilo zástupci týmu Entropiq Matejsovi, který minulý víkend skončil druhý v turnaji Big Match: „Jeho největší problém je neproměňování šancí. On si je umí vytvořit, ale nedá z toho gól.“ 

A co oba streameři očekávají od čtvrtfinálových soubojů. Bez debat se těší na souboj T9Lakyho s Casterem. „Tohle je předčasné finále. Caster dostal nejtěžšího možného soupeře. Pokud by dokázal porazit Lakyho, tak celou iSport ligu vyhraje,“ říka MichSako. Největším favoritem přesto zůstává plzeňský hráč: „Kdybych měl říct umístění v TOP3, tak to určitě bude Laky, Kobby a Seron.“

Stejně to vidí i Hateris: „Kobby může dojít dál než Seron, klidně můžeme mít finále Lakyho s Kobbym. Ale těžko říct, kdo bude druhý finalista. Laky je však jasný, ten je teď úplně někde jinde a předvádí výborné výkony,“ říká. 

Fanoušci se tak mají na co těšit. Čtvrtfinále začíná v úterý už ve 14 hodin, přímý přenos můžete sledovat na twitch.tv/eleaguecz

Čtvrtfinále

T9Laky - Caster
SaintSB10 - Emerickson
Seron - Doli2000
Kobby - Sirisetsedm

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud