13. srpna 2022 • 10:00

Dalas: Mám za sebou nejúspěšnější sezónu. V zahraničí bych si rád vybudoval jméno

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin "Dalas" Vujtík patří mezi nejznámější české FIFA hráče. Po přestupu z Teplic do FC Baník Ostrava své kvality několikrát potvrdil i na mezinárodním poli. V rozhovoru nastínil plány do budoucna a kromě toho prozradil, na jaké novinky se v blížícím se vydání titulu FIFA 23 těší nejvíce.



Jak bys zhodnotil uplynulou sezonu, co považuješ za svůj největší úspěch?

Jako doposud nejlepší, kterou jsem zažil. Konečně se mi podařilo zlomit prokletí a vyhrát nějaké turnaje. Za největší úspěch samozřejmě považuji výhru eLigy, díky které jsem se dostal na FGS Playoffs.

Na FIFA 22 Global Series Playoffs ses probojoval jako jediný Čech. Jak na tebe zapůsobila akce s prize poolem 500 000 dolarů, co považuješ za nejcennější zkušenost, kterou sis z Londýna odvezl?

Celkově to hodnotím jako skvělý zážitek a zkušenost, vždyť jsem teprve třetí čech, který se na událost od EA dostal. Výsledek bohužel nebyl úplně přesvědčivý, ale jelikož jsem první kolo potkal Umuta (Světový šampion 2022, pozn. red.) a v druhém kole Bonanna, který byl v TOP 8, tak se nemám za co stydět.

Bylo fajn poznat tyto hráče osobně, povídat si s nimi a sbírat zkušenosti. Největší rozdíl vidím v práci hráčů s trenéry, která je na takhle vysoké úrovni zcela běžná. Také je fajn, že si zde člověk udělal nějaké jméno a hlavně nové kontakty.

Na začátek nové FIFY si nejspíš vezmu dovolenou

Na tvých sociálních sítích můžeme vidět, že máš kromě FIFY také stabilní zaměstnaní. Jak se ti daří skloubit tyto dva světy dohromady?

V pozdější fázi hry je to o dost lehčí než na začátku. Je fajn, že mám práci která mě baví a tak nechodím domů znechucený. Stíhám k tomu i sociální život a vyhovuje mi to. Když je třeba, tak můžu v práci skončit dřív abych stíhal turnaje. Na začátek nové FIFY si ale nejspíš vezmu dovolenou (smích).

Je to tak, FIFA 23 je za rohem, máš v hledáčku nějaké novinky, na které se už teď těšíš? Jakou změnu bys případně rád ve hře viděl?

Jsem zvědavý na celkové novinky ohledně chemistry týmu. Určitě bych uvítal stabilní gameplay, atraktivnější hru i pro diváky a také bych zapracoval na systému víkendovky a odměn. Z hlediska kompetitivního hraní nás crossplay tolik nezasáhne, jelikož EA turnaje budou pouze na PS5. Více mě zajímá formát kvalifikací a turnajů samotných. Z herního hlediska si vše budu moct již brzy vyzkoušet v uzavřené betě.

Nová sezona se neúprosně blíží, máš v plánu ještě nějaký relax, než to všechno vypukne?

V zahraničí jsem byl letos třikrát, takže se nikam daleko už nechystám. Určitě plánuju zrelaxovat a na chvíli vypnout od FIFY. Začal jsem teď zase více sportovat a cvičit. Musím taky dohnat resty ohledně kamarádů a dalších aktivit.

Na nabídku nového angažmá Dalas čeká

Teď v srpnu je to rok, co si posílil esportovou divizi Baníku. Můžeme se těšit na další úspěchy v modro bílém dresu, nebo je ve hře nové angažmá?

Abych pravdu řekl, tak zatím netuším kde budu hrát, což je docela paradox. Zažil jsem nejúspěšnější sezonu a momentálně jsem bez angažmá. Myslím si, že ať už Baník nebo jiný celek s nabídkou ale brzy přijde.

Poslední sezonu jsi měl hodně našlapanou, jaké jsou tvé cíle na další rok?

Rád bych opět vyhrál některý z velkých turnajů u nás v Česku. Největší cíl je ale podívat se znovu na nějakou EA událost a postupně si dál budovat jméno v zahraničí.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů.

(zdroj náhledové fotografie: LFA)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud