25. dubna 2019 • 11:00

The Johny nejen o iSport LIZE: FIFA v Česku šla o 300 procent nahoru

Autor: TV iSport, pav
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na české FIFA scéně patří ke stálicím, bojoval i na finále loňského iSport Cupu. První offline finále CZC iSport LIGY ale THE JOHNYMU uteklo. Hráč, který hájí barvy eSports týmu pražské Sparty, ale zbraně neskládá a v dlouhodobé soutěži stále vyhlíží úspěch. V rozhovoru pro deník Sport a iSport TV hovořil o své přípravě na turnaje, každodenní rutině, i o tom, proč se první finálové odpoledne v Premiere Cinemas bude muset obejít bez něj.



Videa, streamy pro fanoušky, a nakonec hodiny a hodiny denně strávené hraním fotbalového simulátoru FIFA. To katapultovalo The Johnyho mezi nejlepší české hráče, a vysloužilo mu rudý dres pražské Sparty. Ta si jej pro svůj eSports tým vybrala spolu s účastníkem nadcházejícího offline finále iSport LIGY, Emericksonem.

„U nás je to nejvíc, čeho člověk může dosáhnout. Je to ohromná čest, radost, ale samozřejmě to má i druhou stránku, tedy ohromný tlak. Člověk prostě nemůže zapnout stream a prohrát třikrát po sobě,“ řekl The Johny na kameru iSport TV o reprezentování Sparty.

Mladý hráč se každý den snaží skloubit studium publicistiky, fotbal a alespoň dvě hodiny vyhrazené pro Fifu – ať už sám hraje, nebo se učí sledováním zápasů ostatních profesionálů.

Jan Hradil, alias The Johny, je novou posilou FIFA týmu pražské Sparty
Jan Hradil, alias The Johny, je novou posilou FIFA týmu pražské Sparty

Právě FIFA zažila za poslední dobu velký vzestup na české eSports scéně, i díky zapojení deníku Sport, který uspořádal iSport Cup a aktuálně dlouhodobou soutěž CZC.cz iSport LIGA, jejíž první offline finále můžete v neděli od 13 hodin vidět osobně zcela zdarma v multikině Premiere Cinemas v Hostivaři. „Za poslední rok a půl přišel ohromný boom. V iSport LIZE je budget, o kterém se nám nikdy nezdálo,“ okomentoval soutěž, kde si vítěz každého offline finále odnese 20 tisíc korun a ten, kdo triumfuje v superfinále, rovnou sto tisíc korun. „Každý, kdo sleduje FIFA scénu, ví, že to nešlo o sto, ale o tři sta procent nahoru,“ řekl Johny k vzestupu turnajů fotbalového simulátoru.

První offline finále se ovšem bude muset obejít bez něj. „Do online finále jsem se dostal z druhé kvalifikace, přišla, řekl bych, až suverénní jízda těžkou skupinou. Pak jsem dostal soupeře, kterého jsem moc neznal, hodně jsem si věřil, a na to jsem doplatil,“ řekl Johny, kterého v rozhodujícím klání porazil 2:0 DRMi10.

Komu bude v prvním offline finále iSport LIGY fandit? A jaké tipy a triky pro hraní FIFA poradil reportérce iSport TV? Celý VIDEOrozhovor s The Johnym sledujte na iSport.cz!

Vše o CZC.cz iSport LIZE čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud