29. října 2019 • 04:30

iSport LIGA míří do SUPERfinále! Sesadí T9Lakyho patnáctiletý talent?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ročník CZC.cz iSport LIGY kvapem míří do velkolepého finiše. Superfinále o sto tisíc korun a další skvělé ceny je v plánu už tuto sobotu 2. listopadu v multikině CineStar na Andělu. Ještě předtím si to ale osmička velkých favoritů rozdala ve třetím offline finále ve studiu pořadu RE-PLAY. Akce nabídla překvapivou jízdu teprve patnáctileté teplické komety Dominika „Serona“ Čermáka, ani ten si ale nepřišel na Lukáše „T9Laky“ Poura, který obhájil prvenství.



Studio RE-PLAY v pražských Nuslích je zvyklé na přehlídku těch nejnovějších a nejlepších her, v sobotu se ale věnovalo jedné jediné, a to FIFA 20. Po hostivařském multikině a stadionu fotbalové Sparty se tam totiž přesunulo offline finále iSport LIGY. Hlavní téma akce bylo nasnadě – podaří se v novém ročníku hry, tentokrát více orientovaném na pečlivou obranu, někomu sesadit T9Lakyho?

Největším rivalům dosavadního suveréna soutěže se ale nedařilo. MrRici, reprezentující barvy pražských Bohemians, skončil až na sedmém místě, zástupce Sparty Emerickson dokonce ve skupině nezískal jediný bod a po prohře právě s T9Lakym se pakoval už ve čtvrtfinále.

Svůj moment slávy tak zažil nejmladší finalista, Dominik „Seron“ Čermák. Teprve patnáctiletý hráč Teplic si přivezl největší podporu, fandil mu tatínek, týmový kolega Štefan „Šragi“ Šraga, i fotbalista „sklářů“ Patrik Žitný. Benjamínek Seron to i s papírově slabším týmem dotáhl do finále, tam jej ale T9Laky doslova vynuloval a po výhrách 2:0 a 4:0 oslavil další triumf.

„Je náročné skloubit esport se školou, ale zvládám to. A rodiče mě v tom podporují,“ řekl teplický mladík. Atmosféra finále mu dávala za pravdu, jeho otec v hledišti hlasitě slavil každou přesnou trefu nadějného hráče.

„Hrozně mu fandím, jsme kamarádi. Má asi jeden z nejslabších týmů, ale dokazuje s ním neskutečné věci,“ vysekl neporažený šampion T9Laky svému mladšímu soupeři poklonu. Hráč Plzně, který dosud ovládl všechna offline finále, si po přechodu na nový, defenzivnější a takticky svázanější ročník hry FIFA nevěřil tolik jako doposud, opět ale ukázal, že když jde o nejvyšší příčky iSport LIGY, nemá konkurenci.

Teď si na něj budou všichni rivalové brousit zuby ještě mnohem víc. V sobotu se to totiž v multikině CineStar na Andělu odehraje SUPERFINÁLE o ceny, které tu ještě v českém esportu nebyly. Ta nejlákavější? Vítěz si odnese domů nejvyšší prize money v historii, rovných sto tisíc korun! A zajímavé ceny čekají i nás, kteří se v sobotu na největší esportovou show přijdete podívat.

Vše o SUPERFINÁLE iSport LIGY ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud